Milletvekili Bakır, ERÜ öğrencileri ile bir

Milletvekili Bakır, ERÜ öğrencileri ile bir araya geldi


KAYSERİ (A.A) - AK Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Öğrenci Konseyinin toplantısına katıldı.
     Bakır, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiyede son 10 yılda dev reformların gerçekleştirildiğini belirtti.
     Milli gelirin son 10 yılda 3 kat arttığına dikkati çeken Bakır, 10 sene önce milli gelir 230 milyar dolardı, bugün 774 milyar dolara çıktı. Merkez Bankası döviz rezervlerimiz 27,5 milyar dolardı, bugün 118 milyar dolara yükseldi. Türkiyenin IMFye olan borcu, ilk kez 1 milyar doların altına düştü, 860 milyon dolar borcumuz kaldı. Bu çok önemli. Türkiye, IMFye borç verecek ülke konumuna geldi dedi.
     Sağlık sisteminin yoksullar için de erişilebilir hale geldiğini vurgulayan Bakır, şunları kaydetti:
     Artık herkesin istediği ilacı alabileceği, istediği doktora gidebileceği bir sağlık sistemimiz mevcut. 2013 yılı bütçesinin yüzde 20den fazlası milli eğitim ve sağlığa ayrılmıştır. Çok büyük aşamalar kaydettik. Türkiye çok ilerilere gidiyor. Sizlerle daha da ileri gidecek. Biz sizin eğitiminiz için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Bu, sosyal devlet olmanın bir koşuludur. AK Parti herkes için var gücüyle çalışmaya devam edecektir.
     Bakır, konuşmasının ardından 30 kız öğrencinin kaldığı öğrenci evini ziyaret etti. AK Parti olarak kadınların istihdamının artırılmasına yönelik projelere büyük önem verdiklerini kaydeden Bakır, kadınların her mesleği en iyi şekilde yapabilecek kabiliyette olduğunu dile getirdi.
    
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Milletvekili Bakır, ERÜ öğrencileri ile bir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER