CHP Eskişehir Milletvekili Batum:

CHP Eskişehir Milletvekili Batum: 10-15 gündür sadece Sayın Başbakanın odasının derin devlet tarafından böcekle dinlendiğinden söz ediliyor. Bu doğru değildir


ESKİŞEHİR (A.A) - CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, 10-15 gündür sadece Sayın Başbakanın odasının derin devlet tarafından böcekle dinlendiğinden söz ediliyor. Bu doğru değildir. Bu, her zaman yaptıkları, bilinen bir mağdur yaratma girişimidir dedi.
     Batum, partisinin Eskişehir İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Türkiyede yapay gündemler oluşturulduğunu ve ülkenin gerçek gündemden uzaklaştırıldığını iddia etti.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın odasındaki böcekten söz ettiğini anlatan Batum, şöyle konuştu:
     10-15 gündür sadece Sayın Başbakanın odasının derin devlet tarafından böcekle dinlendiğinden söz ediliyor. Bu doğru değildir. Bu, her zaman yaptıkları, bilinen bir mağdur yaratma girişimidir. Bu, puslu havada avcılığa çıkma işidir. Çok uzun zamandan beri AKP ve Başbakan bunu gerçekleştiriyor. Odasından 1 yıl önce böcek çıktığı söyleniyor. MİT, İçişleri Bakanlığı, emniyet ve jandarma istihbarat, Kamu Güvenliği Teşkilatı hepsi elinde. Yapay gündemi yaratmak uğruna, basını da kullanarak bir mağdur yaratılıyor. 10 gündür böcek ve Başbakan tartışılıyor. Bir yıldır ne yaptın, kim hakkından soruşturma başlatıldı- MİT ve istihbarat bir yıldır bulamadı mı- Bunlar ne için var diyen yok. Bundan 3 yıl önce de Bülent Arınça suikast iddiası ortaya çıkmıştı. Suikast ortaya çıkartıyoruz, kozmik odayı arıyoruz dediler. Şimdi Bülent Arınç, o zaman da suikast iddiasına inanmamışım diyor.
     Batum, Orta Doğu Teknik Üniversitesindeki (ODTÜ) eylem ve saldırılara ilişkin, şunları söyledi:
     4 bin polisle ODTÜ basılıyor. Bundaki amaç YÖK Kanunu çıkartmaktır. Sayın Başbakan, yargıya biz gereğini yaptık, siz de gereğini yapın diyor. Türkiyede yargı ve savunma üzerinde baskı yapılmak isteniyor. Amaç, böcek buldum deyip bir kesim üzerinde baskı yaratmak, 4 bin polisle ODTÜ üzerine gidip öğrenciler ve akademisyenler üzerinde baskı ve korku yaratmak, aynı dönemde de yargı, savunma, avukatlar üzerinde baskı yaratmaktır.
     Toplantıya CHP İl Başkanı Erman Gölet, CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Vural Yörük, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Erdal Çakıcıer ve partililer katıldı.
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber CHP Eskişehir Milletvekili Batum: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER