Milletvekili Yıldırım, Sagalassosun tanıtım toplantısına katıldı

Milletvekili Yıldırım, Sagalassosun tanıtım toplantısına katıldı


BURDUR (A.A) - AK Parti Burdur milletvekili Dr. Hami Yıldırım, Ağlasun ilçesindeki Sagalassosun Yıldız Sarayında düzenlenen tanıtım toplantısına katıldığı bildirildi.
     Milletvekili Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, Sagalassos Antik Kentinin Burdur için ayrı bir öneme sahip olduğunu belirtti.
     Sagalassosun Akdenizin en iyi korunmuş antik kentlerinden biri olduğunu ifade eden Yıldırım, Sagalassosda 22 yıldır devam eden kazı çalışmalarında çok sayıda eserlerin ortaya çıktığını, bu eserlerin önemlilerinin onarılarak ayağa kaldırıldığını kaydetti.
     Yıldırım, tarihi eserler açısından zengin olan Burdurun her platformda tanıtılmasının kendileri için önemli olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:
     Yaklaşık bir ay önce Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Belçikada Sagalassos sergisine gitmiştik. İlimizin tanıtımı ve yörenin kalkınması için bu tür organizasyonlar çok önemlidir. Sayın Günaya, Burdur Valisi Süleyman Tapsıza, Burdur Belediye Başkanı Sabahattin Akkayaya, Burdur Kültür ve Turizm Müdürü Sayın Mehmet Tanıra katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Milletvekili Yıldırım, Sagalassosun tanıtım toplantısına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER