Milletvekillerinin ilçe ve belde ziyaretleri

Milletvekillerinin ilçe ve belde ziyaretleri


KAYSERİ (A.A) - TBMM Başkanvekili ve AK Parti Kayseri Milletvekili Sadık Yakut ile AK Parti Kayseri Milletvekili ve Darbe Komisyonu Alt Komisyon Başkanı Yaşar Karayel, Bünyan ve Sarıoğlan ilçeleri ile Güllüce ve Palas beldelerini ziyaret ettiler.
     Bünyan ilçesindeki ziyerette, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, teşkilata yeni anayasa çalışmaları ile Bünyana yapılacak cezaevi hakkında açıklamalarda bulunurken, Yaşar Karayelde darbe komisyonu çalışmaları hakkında bilgi verdi.
     Anayasa yazım çalışmalarının bu dönem içerisinde de tamamlanacağını belirten Yakut, sivil,temel hak ve hürriyetlerin, özgürlüklerin genişletildiği bir anayasa yazılacağını söyledi.
     Yaşar Karayelde Türkiyenin ihtilaller döneminde büyük ekonomik kayıplara uğradığını dile getirdi.
     Karayel, şunları kaydetti:
     1980 ihtilalinde 600 bin insanımız, karakollara alınmış, fişlenmiş, sorguya tabii tutulmuş, bir kısmı tutuklanmış, işkenceden geçirilmiş, işkenceler sonunda insanlar işinden, aşından olanlar olmuş, aklını kaybedenler olmuş. Her ihtilal döneminde, bu millet çok büyük eziyetler çekmiş. Ülke ekonomik kayıplara uğramış. 28 Şubat darbesi ile ilgili araştırmamızda da gördük ki, bu ihtilal alışkanlığı içerisinde olanlar, bu milletin iradesine saygı göstermeyenler, milleti yok sayanlar, sosyal anlayışları, zihniyetleri ile toplum mühendisliğine soyunmuşlar. Biz millet iradesinden başka irade tanımıyoruz. Toplum mühendisliğine soyunan insanların zihniyetlerini kabul etmiyoruz. Ben ihtilal yaşamış, ihtilal de arkadaşlarını kaybetmiş biri olarak bu ülkede bir daha ihtilaller yaşanmaması için beraberlik ve istikrarın devam etmesi lazım.
     Bünyan ilçesinin Güllüce beldesini ziyaret eden milletvekilleri, vatandaşlar tarafından davul, zurna ile karşılandı. Milletvekilleri, vatandaşlara Bünyan - Güllüce arasındaki yolun asfaltlanması sözü verdi.
     Palas beldesini de ziyaret eden vekiller, daha sonra Sarıoğlan ilçe teşkilatı tarafından verilen iftar yemeğine katıldı.
    
     Muhabir: Yemliha Kurt
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Milletvekillerinin ilçe ve belde ziyaretleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER