Milli Anayasa Forumu Bozüyükte

Milli Anayasa Forumu Bozüyükte -İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Özbey: -Milli anayasa forumları bir anlamda halk meclisleridir. Önemli bir işlev görmektedir


BİLECİK (A.A) - Bozüyükte Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve Türkiye Gençlik Birliği (TGB) tarafından Milli Anayasa Forumu düzenlendi.
     Esnaf ve Sanatkarlar Odası Düğün Salonunda gerçekleştirilen programa, İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Hasan Basri Özbey, Emekli Tümgeneral Osman Özbek, TGB Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Sevim, İşçi Partisi Eskişehir İl Başkanı Temel Aras, İşçi Partisi Bilecik İl Başkanı Niyazi Güner, Atatürkçü Düşünce Derneği Bilecik İl Başkanı Fevzi Köse, CHP Bozüyük İlçe Başkanı Metin Torun, Türk Metal Sendikası Bozüyük Şube Başkanı Cemal Güney, Atatürkçü Düşünce Derneği Bozüyük Şube Başkanı Mustafa Aksu, DSP İlçe Başkanı Hasan Özkan ve vatandaşlar katıldı.
     Programda konuşan Özbey, Milli Anayasa Forumu hakkında bilgi vererek, toplantılarının 64ncüsünü Bozüyükte yaptıklarını söyledi. Milli Anayasa forum çalışmasının eski TBMM Başkanı Sayın Hüsamettin Cindoruk, Anayasa Mahkemesi eski başkanı Yekta Güngör Özden ve İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlunun çağrısıyla başlayan bir forum olduğunu ifade etti.
     Milli anayasa forum çalışmasının AK Parti iktidarı tarafından gündeme getirilen yeni anayasa çalışmasının bir parçası olmadığını kaydeden Özbey, şöyle konuştu:
     Ancak ve ancak Atatürk devrim ve ilkelerini başa yazan bir anayasa çalışmasının Türkiyenin ihtiyacı olduğu kanaatindedir. Bugün Bozüyükte yaptığımız toplantının da kapsamı ve amacı budur. Bunu, buradaki yurttaşlarımızla birlikte tartışacağız. Milli anayasa forumları bir anlamda halk meclisleridir. Önemli bir işlev görmektedir. Bu yöntemi şu anda Türkiyeyi yöneten AK Partiye de tavsiye ediyoruz.
     Cemil Çiçek başkanlığında Odalar ve Borsalar Birliği ve benzer kuruluşlar tarafından illerde anayasa toplantılarının yapıldığını belirten Özbey, bu toplantılara özel seçilmiş şahsiyetlerin çağrılarak lüks otellerde halkın katılımına izin verilmeyen tarzda gerçekleştirildiğini savunarak, Milli Anayasa Forumunun bunun aksine doğru yol ve yöntemin kullanılarak yurttaşların, milletin de katılımıyla düzenlendiğini öne sürdü.
     Emekli Tümgeneral Özbek ise konuşmasında, anayasanın halkın ihtiyacı değil, Türkiyenin ihtiyacı değil, dışarıdan dayatılan ve iktidarın da ortak olduğu bir projenin gereği olarak değiştirildiğini iddia ederek, 12 Eylül anayasasını değiştiriyoruz, darbe anayasasını değiştiriyoruz, asker anayasasını değiştiriyoruz söylemlerinin doğru olmadığı savundu.
    
     Muhabir: Barış Eren / Mehmet Candikmen
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Milli Anayasa Forumu Bozüyükte Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER