Milli Eğitim Müdürü Yurtmanın YGS mesajı

Milli Eğitim Müdürü Yurtmanın YGS mesajı


YALOVA (A.A) - Yalova Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, 24 Mart Pazar günü yapılacak Yüksek Öğretime Geçiş Sınavına (YGS) girecek öğrencilere başarı diledi.
     Yurtman, mesajında, en büyük dileklerinin öğrencilerin üniversiteyi kazanması olduğunu belirtti. Öğrencilerden, YGS sınavını ölüm kalım sınavı olarak düşünmemelerini isteyen Yurtman, şunları kaydetti:
     Sevgili Öğrenciler, 24 Mart Pazar günü gireceğiniz Yükseköğretime Geçiş Sınavı sizler ve aileleriniz için çok önemlidir. Bunu bir dönüm noktası olarak değerlendirmemeli, olmazsa olmaz fikrine kapılarak kendinize sıkıntı yapmamalısınız. Her durum için ikinci bir seçeneğin olabileceğini düşünerek sınava az kalan bu süre zarfında uykunuza ve beslenmenize dikkat ederek stresten uzak durmalısınız. Anne ve babaların da bu süreçte dikkatli olmaları gerekir. Yanlış tutum ve davranışlar çocuklarımızın var olan sınav kaygısı ve heyecanını daha da artırmaktadır. Bu süreçte sizlere fazlasıyla ihtiyacı olan çocuklarınızdan ne olursa olsun sevgi ve ilgiyi esirgemeyiniz. Öğrencilerimizin bu duygu ve düşüncelerle stresten ve heyecandan uzak bir şekilde sınava girmeleri durumunda bilgi ve birikimlerini en üst düzeyde yansıtacaklarına inanıyorum. Öğrencilerimizi yetiştiren, onlara emek ve destek veren tüm öğretmenlerimize ve ailelerine teşekkür ederek YGSye girecek tüm gençlerimize başarılar diliyorum.
    
     Muhabir: İsmail Ersan
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Milli Eğitim Müdürü Yurtmanın YGS mesajı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER