Milli rallici Çetinkaya, tır kullandı

Milli rallici Çetinkaya, tır kullandı -Burcu Çetinkaya, Gelin Spor Yapalım Tek Galibi Dostluk Olsun projesi kapsamında Diyarbakıra gelen spor tırı ile şehir turu attı -Etkinliğe katılan çocuklar, kendileriyle Kürtçe sohbet


DİYARBAKIR (A.A) - Milli rallici Burcu Çetinkaya, Gelin Spor Yapalım Tek Galibi Dostluk Olsun projesi kapsamında Diyarbakırda spor tırı ile şehir turu attı.
     Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonunca (TASKK) yürütülen Gelin Spor Yapalım Tek Galibi Dostluk Olsun projesi kapsamında oluşturulan içerisinde portatif futbol, voleybol ve basketbol sahalarının yer aldığı spor tırı Diyarbakıra geldi. Etkinliğe katılmak için gelen milli rallici Burcu Çetinkaya da, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdullatif Umut ile araca binerek şehir turu attı.
     Seyrantepe Tesislerinde düzenlenen törende konuşan Vali Yardımcısı Cemal Hüsnü Kansız, çocuk ve gençleri spora yönlendirmeyi hedefleyen proje kapsamında oluşturulan tırın Türkiye genelinde 42 il dolaşacağını söyledi.
     Umut, sporu yaygınlaştırmak için büyük çalışma yürütüldüğünü belirterek, vatandaşları boş zamanlarında spor yapmaya davet etti.
    
     -Her sorunun çözümü barış ve sevgiden geçiyor-
    
     Çözüm süresinde Diyarbakırda bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden rallici Çetinkaya, Her sorunun çözümü barış ve sevgiden geçiyor dedi.
     Gazetecilerin kadın sürücülerle ilgili çeşitli soruları üzerine Çetinkaya, E tipi sürücü belgesine sahip olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
     Kadınların sürekli kaza yapan sürücüler olduğuna ilişkin iddialara katılmıyorum. Kadınlar daha tecrübesiz, çünkü otomobil ile daha geç tanışıyorlar. Bu kadınların daha kötü sürücü olduğu anlamına gelmez. Bunun aksini kanıtlamak adına bizler yarışıyoruz. Yarışmalara katılmamız bu iddianın aksinin ispatıdır. Diyarbakırda da kadın otobüs sürücüsü olduğunu öğrendim. Tır kullanmak otomobil kullanmaktan çok daha zor. Çünkü tır kullanırken şerit değiştirmek kolay değil. Bu nedenle tır sürücülerine haksızlık yapıldığına inanıyorum.
     Etkinliğe katılan çocuklar, kendileriyle Kürtçe sohbet eden Çetinkayaya büyük ilgi gösterdi.
     Çetinkaya, 3 yıl önce Adıyamanda hiç Türkçe bilmeyen 80 yaşlarındaki bir kadınla tanıştığını belirterek, Hiç Türkçe bilmeyen sadece Kürtçe konuşan bir Türk vatandaşı olduğunu ilk kez o zaman öğrendim. Onunla bir hafta geçirdim. Bunun üzerine Bilgi üniversitesinde görev yapan bir hocadan özel Kürtçe ders alıyorum. Çok iyi ifade edemesem de Kürtçe konuşulan her şeyi anlıyorum ifadesini kullandı.
     Daha sonra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce spor malzemeleri dağıtılan öğrenciler, oluşturulan sahalarda spor yaptı.
    
     Muhabir: Özgür Ayaydın
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Milli rallici Çetinkaya, tır kullandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER