Ankara Girişimci Evi ve Atölyesi açıldı

Ankara Girişimci Evi ve Atölyesi açıldı -KOSGEB Başkanı Kaplan: -Eğitimle girişimci olmaz ama eğitimle daha rekabetçi girişimci olunur


ANKARA (A.A) - Ankara Sanayi Odasının (ASO), Hamamönünde hayata geçirdiği Hasan Altun Konağı Ankara Girişimci Evi ve Atölyesi törenle açıldı.
     Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Mustafa Kaplan, açılışta yaptığı konuşmada, özellikle girişimcilik kültürünün yaygınlaşması için toplumun her kesimine ulaşmaya çalıştıklarını söyledi.
     Son 3 yıl içerisinde girişimcilik eğitimlerine hız verdiklerini ifade eden Kaplan, Yarıya yakını kadın olmak üzere 125 bin kişiye eğitim verdik. Eğitimle girişimci olmaz ama biliyoruz ki eğitimle daha rekabetçi girişimci olunur diye konuştu.
     KOSGEBin girişimcilere verdiği destekler hakkında bilgi veren Kaplan, kadın girişimcilere pozitif ayrımcılık uyguladıklarını söyledi. Kaplan, Destekleme oranlarımıza ilaveten yüzde 10 fazla veriyoruz dedi.
     ASO Başkan Yardımcısı Önder Bülbüloğlu, açılışı yapılan konağa ASO eski Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Altunun ismini verdikleri ifade ederek, Kendisiyle 20 yıllık bir çalışmamız oldu. Hepimizin saygısını kazanmış bir büyüğümüzdü. Buraya da çok büyük emeği var. Allah rahmet eylesin dedi.
     Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ankara Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Birten Gökyay, girişimin amaçları arasında Ankaraya özgü hediyelik eşya üretiminin de olduğunu belirtti.
     Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Asım Balcı, projenin istihdamın yanı sıra, turizm boyutu da olduğu belirterek, Sayın Valimizin başlattığı turizm hamlesine katkısı olacağını düşünüyorum diye konuştu.
     Altındağ Belediye Başkan Yardımcısı Yunus Keleş de kadınların böyle bir çalışma yapmış olmasının kendilerini memnun ettiğini söyledi.
     Konuşmaların ardından Hasan Altun Konağı Ankara Girişimci Evi ve Atölyesinin açılışı yapılarak, kadın girişimcilerin ürettikleri aralarında atkı, bere, çanta, broş, ceket, şal ve tablo gibi değeri 5 ile 250 lira arasında değişen ürünler satışa sunuldu.
    
     Muhabir: Hüseyin Karatepe
     Yayıncı: Necati Keleş
<< Önceki Haber Ankara Girişimci Evi ve Atölyesi açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER