Milli tekvandocu Alperin hedefi, Avrupa şampiyonluğu

Milli tekvandocu Alperin hedefi, Avrupa şampiyonluğu -İspanyada 30 Nisan-2 Mayısta yapılacak 11. Poomse Tekvando Avrupa Şampiyonasında mücadele edecek Alper: -"Bir kez daha ülkemi en iyi şekilde temsil edip, Avrupa şampiyonu olma


ESKİŞEHİR (A.A) - Oktay Özden - Milli tekvandocu Hayri Temel Alper, 30 Nisan-2 Mayısta İspanyada düzenlenecek 11. Poomse Tekvando Avrupa Şampiyonasında altın madalya kazanmayı hedeflediğini bildirdi.
     Poomse tekvando dünya ve Avrupa şampiyonu Alper, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa Tekvando Birliği (ETU) tarafından İspanyanın Alicante kentinde gerçekleştirilecek şampiyona için milli takıma seçildiğini ve büyük erkekler (30 üstü) senkron üçlü takım kategorisinde yarışacağını belirtti.
     Özbekistanda 2,5 yıl önce dünya, İtalyada da 2 yıl önce Avrupa şampiyonu olduğunu aktaran Alper, söz konusu şampiyona için yaklaşık 6 aydan beri sıkı hazırlandığını vurguladı.
     Alper, şampiyonadan en iyi dereceyle dönmeyi planladığını ifade ederek, "Bir kez daha ülkemi en iyi şekilde temsil edip, Avrupa şampiyonu olmayı hedefliyorum" dedi.
     Bir süre önce Ankara Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübünden Eskişehir Sarar Spor Kulübüne transfer olan Alper, Poomse Tekvando Avrupa Şampiyonasının kendisi açısından ayrı bir önemi olduğunu dile getirdi.
     16 yıldır tekvando sporuyla iç içe olduğunu anlatan Alper, şunları kaydetti:
     "Çok yorucu bir hazırlık dönemi geçirdim. Ailemi de uzun süredir göremiyorum. Kızlarım, yeter artık şampiyon ol da gel baba diyor. Son zamanlarda farklı kentlerdeki kamplar, Eskişehirde yaptığım çalışmalar, ayrıca tekvandonun gelişmesi için verdiğim seminerler sebebiyle İstanbulda yaşayan aileme yeterince vakit ayıramadım. Bu yüzden özellikle kızlarım 7 yaşındaki Sude ve 4 yaşındaki Buse, bu durumdan oldukça şikayetçi."
     Alper, Endonezyada ekim ve kasım aylarında organize edilmesi planlanan İslam Oyunları ile Poomse Tekvando Dünya Şampiyonasına da katılmak istediğini sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Milli tekvandocu Alperin hedefi, Avrupa şampiyonluğu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER