Minik ellerden piyano ziyafeti

Minik ellerden piyano ziyafeti -Antalyada düzenlenen 4. Çocuklarla Piyano Şenliğinde 140 küçük piyanist, müzik ziyafeti sundu


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarınca düzenlenen, 4. Çocuklarla Piyano Şenliğinde 6-14 yaş grubundaki 140 çocuk, piyano ziyafeti sundu.
     Cam Piramit ve Fuar Merkezindeki şenlikte çocuklar, piyanoyla önceden hazırlandıkları parçaları çaldı. Öğrencilerin başarılı performansları dikkati çekerken, aileler de heyecanla onların sahne performansını izledi.
     Şenliğin organizatörü Mustafa Tügen, piyano kurslarına katılan, özel ders alan çocukları, müzik öğretmenleri aracılığıyla bir araya getirdiklerini kaydetti.
     Bu yıl dördüncüsü düzenlenen organizasyona 140 çocuğun katıldığını belirten Tügen, çocukların şenlik kapsamında konserler vererek sahne heyecanı tattıklarını, sahne adabını ve nasıl selam vermeleri gerektiğini öğrendiklerini söyledi.
     Bu tür organizasyonların piyanoya ilgiyi artırdığına işaret eden Tügen, piyanonun çocukların gelişimi üzerindeki olumlu etkilerine vurgu yaptı.
     Öğrencilerden Nehir Aytarın annesi Özlem Aytar da kızının 2 yıldır piyano çaldığını ve bu enstrümanın çocuğu üzerindeki olumlu etkilerini gördüklerini anlattı. Aytar, "Fazıl Say gibi çalabilir mi bilmiyorum ama uzun yıllar piyano çalmasını arzuluyorum" dedi.
     Nehir ise piyano çalmayı çok sevdiğini ve yoğun şekilde çalışarak şenliğe hazırlandığını belirtti.
     Öğrencilerden Yunus Emre Karakaş, sahnede piyano çalmanın kendisini bir hayli heyecanlandırdığını dile getirdi.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci / Güç Gönel
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Minik ellerden piyano ziyafeti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER