Minik Mustafa, kırık bebek arabasından kurtuldu

Minik Mustafa, kırık bebek arabasından kurtuldu -Tokatta okula annesi tarafından kırık bebek arabasıyla götürülen 6 yaşındaki bedensel engelli Mustafa Destebaşı, okulunun yürüttüğü mavi kapak toplama kampanyanın duyurulmasının ardı


TOKAT (A.A) - Zehra Aydın - Tokatta okula annesi tarafından kırık bebek arabasıyla götürülen 6 yaşındaki bedensel engelli Mustafa Destebaşı, okulunun yürüttüğü mavi kapak toplama kampanyanın duyurulmasının ardından biri akülü iki tekerlekli sandalyeye kavuştu.
     Vali Mehmet Özgün İlkokulu Müdürü Ömer Faruk Aybek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, annesi tarafından okula kırık bebek arabasıyla getirilen birinci sınıf öğrencisi Mustafanın tekerlekli sandalyelerine kavuştuğunu söyledi.
     Mustafa için öğretmenlerle mavi kapak toplama kampanyası başlatıklarını anımsatan Aybek, Mustafa için yaklaşık 1 milyon mavi kapak toplandığını belirtti.
     Kampanyayı duyan bir vatandaşın Mustafa için tekerlekli sandalye aldığını bildiren Aybek, şunları kaydetti:
     Mustafa çok nasipli, çok şanslı bir öğrencimiz. Çünkü biz Mustafa için bir tekerlekli sandalye almak isterken, Mustafa bir tekerlekli sandalye bir de akülü tekerlekli sandalye sahibi oldu. Kampanyayı duyan bir vatandaşımız Mustafaya tekerlekli sandalye hediye etmek istedi, biz de kabul ettik. Mustafa ilk olarak yardımsever vatandaşımızın hediye ettiği tekerlekli sandalyesine kavuştu, daha sonra ise Tokat Valiliğinin desteğiyle Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yürütülen bir kampanya kapsamında Mustafaya akülü tekerlekli sandalye verildi. Mavi kapak kampanyamız bitmedi, diğer ihtiyaçlarda kullanmak üzere ve çevremizi korumak için bu sene sonuna kadar kampanyamız devam edecek.
     Mustafanın yeni akülü tekerlekli sandalyesiyle okula geldiğini belirten Aybek, Hava da güzel olduğu için Mustafa akülü tekerlekli sandalyesiyle okula geldi. Tekerlekli sandalyesiyle okulun içinde, sınıflarda arkadaşlarıyla gezdi. Mustafayı arabasına kavuşturduk diye konuştu.
     Karne sevinci yaşayan Mustafanın başarılı bir öğrenci olduğunu vurgulayan Aybek, İleriki yıllarda çok daha başarılı olacağını ümit ediyoruz. Mustafamız için destek veren herkese çok teşekkür ediyorum ifadelerini kullandı.
     Mustafa Destebaşı ise Arabama kavuştum, çok mutluyum, arabamla hareket edebiliyorum, koridorlarda gezebiliyorum dedi.
     Anne Zeynep Destebaşı da Bundan önce Mustafayı okula zorlukla getiriyordum. Bugün akülü arabayla geldi, Mustafa çok mutlu oldu. Erkenden uyandı, kahvaltısını yaptı, çok rahat geldim. Herkese teşekkür ederim, özellikle de okul müdürümüze teşekkür ederim şeklinde konuştu.
    
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Minik Mustafa, kırık bebek arabasından kurtuldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER