MİSAdan Vali Doğana ziyaret

MİSAdan Vali Doğana ziyaret


KONYA (A.A) - Mevlana Uluslararası Öğrenci Derneği (MİSA) Başkanı Mücahit Uludağ, Konya Valisi Aydın Nezih Doğanı makamında ziyaret etti.
     Uludağ, burada yaptığı açıklamada, derneklerinin amacının yurt dışından eğitim görmek için Konyaya gelen misafir öğrencilere rehberlik yapmak olduğunu söyledi.
     Konyada, 83 farklı ülkeden bin 500 öğrencinin eğitim gördüğünü kaydeden Uludağ, "18-19 Mayıs tarihlerinde Kültür Parkta, 6. Uluslararası Öğrenci Buluşması programını organize edeceğiz. Öğrenci Buluşmasına, 55 ülkeden 500 öğrenci katılacaktır. Programın açılışına Sayın Valimizi de aralarımızda görmek istiyoruz" dedi.
     Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ise yakın geçmişte farklı kültürlere ve dillere sahip milletler arasında bir çok ortak faaliyet alanı olmasına rağmen iletişim zorluklarının yaşandığını belirtti.
     Doğan, "Bugün geldiğimiz noktada lisan ile anlaşmanın ötesinde insanların kişiliklerine kadar bilgi sahibi olabiliyor, sıkı dostluklar ve ticari ilişkiler kurulabiliyor. Bugün birlikte eğitim gördüğünüz ve sıkı dostluk kurduğunuz birisi yarın kendi ülkesine cumhurbaşkanı olabiliyor" diye konuştu.
     Ziyarete, MİSA Genel Sekreteri Emre Ünüvar, Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Faruk Şahin, Türmenistanlı öğrenci Nurgeldi Çarıyarov ve Endonezyalı öğrenci Abdullah Azzam katıldı.
    
     Muhabir: Abdullah Doğan
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber MİSAdan Vali Doğana ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER