MMO Kayseri Şube Başkanı Özcan:

MMO Kayseri Şube Başkanı Özcan: Kalorifer kazanlarının periyodik kontrollerini zamanında yaptırın


KAYSERİ (A.A) - Makine Mühendisleri Odası (MMO) Kayseri Şube Başkanı Hakan Özcan, havaların soğumasıyla birlikte karbonmonoksit zehirlenmelerinde artış yaşandığını belirterek, Kalorifer kazanlarının periyodik kontrollerini zamanında yaptırın uyarısında bulundu.
     Özcan, yaptığı açıklamada kış mevsiminin hissedilmeye başlandığı bu aylarda, ısınma yada sıcak su ihtiyacı için kullanılan cihazlardan kaynaklanan zehirlenmelerde ülke genelinde bir artış görüldüğünü belirtti.
     Yaşanılan bu acıların, doğalgaz veya LPG ile çalışan kombi ve şofbenlerle, kömürle çalışan soba ve kalorifer kazanlarının yanlış kullanımdan kaynaklandığını ifade eden Özcan, Özellikle son dönemlerde sıkça görülen menfez deliklerinin soğuk şikayeti ile kapatılması, yapılan yanlışların başında gelmektedir. Hayati önem taşıyan ortamın havalanmasını sağlamakta ve hayati önem taşımakta. Mevcut bulunan tesisatlarımızda yetkili kurum ve kuruluşların izni olmadan kesinle hiçbir değişiklik yapılmamalıdır. Yaptırmak istenilen değişikliklerde ise bu işi yapacak kişi yada kuruluşların ehil ve yetkili olmasına kesinlikle dikkat edilmelidir. Bu olayların en aza indirgenmesi için vatandaşların ısınma ve sıcak su ihtiyaçları için kullandıkları, kalorifer kazanı, kombi ve şofbenlerinin periyodik kontrollerini ve bakımlarını yetkili kurum ya da kuruluşlara mutlaka zamanında yaptırmaları gerekiyor şeklinde konuştu.
     Özcan, MMO Kayseri Şubesi olarak vatandaşlara her türlü teknik konuda destek olabileceklerini belirtti.
    
     Muhabir: Musa Özyürek
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber MMO Kayseri Şube Başkanı Özcan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER