MODER Başkanı Kış:

MODER Başkanı Kış: -2023 yılı için belirlenen 500 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşmada yerli otomobil lokomotif görev üstlenecek


MERSİN (A.A) - Mersin Yetkili Otomotiv Satıcıları Derneği (MODER) Başkanı Hüseyin Kış, 2023 yılı için belirlenen 500 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşmada yerli otomobilin lokomotif görev üstleneceğini bildirdi.
     Kış, yaptığı yazılı açıklamada, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergünün yerli otomobil markası oluşturmak için yatırım çağrısında bulunduğunu ifade ederek, atılacak somut adımların bu yıl içerisinde gerçekleştirileceğine inandığını belirtti.
     Bu süreçte sadece marka yaratmak ve ihracat yapmak yerine, iç piyasadaki büyümenin de istikrarlı olması için çalışmalar yapılacağını ifade eden Kış, şunları kaydetti:
     2023 yılı için belirlenen 500 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşmada yerli otomobil lokomotif görev üstlenecek. Hükümetin 500 milyar dolarlık ihracat hedefinin 75 milyar dolarını otomotiv sektöründe yapılacak ihracat kapsıyor. Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği tarafından İstanbul Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen kongreye katılan Bakan Ergün, son teşvik paketinde yerli otomobil sektöründe ana ve yan sanayide yapılacak yatırımların büyük veya stratejik sektör teşviklerinden yararlanmasının önünün açıldığını vurgulayarak, yerli otomobil konusu üzerinde hassasiyetle durdu. Bu konuda biz de üzerimize düşeni yapacağız.
     (VEG-AG)
<< Önceki Haber MODER Başkanı Kış: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER