Moldovalı kadın Müslüman oldu

Moldovalı kadın Müslüman oldu -İslamı araştıran ve bu sırada tanıştığı Türk gencine aşık olarak evlenme kararı alan 35 yaşındaki Moldovalı kadın, Müslüman olup Yasemin ismini aldı


DENİZLİ (A.A) - Moldova vatandaşı 35 yaşındaki Violeta Iurcenco, İslamiyeti araştırırken tanıştığı Türk genciyle evlenme kararı alarak Müslüman oldu ve Yasemin adını aldı.
     Iurcenconun İslamiyeti seçmesi dolayısıyla Denizli Müftülüğünde ihtida töreni düzenlendi. Yasemin ismini alan Iurcenconun ihtida törenine, 25 Eylülde dünya evine gireceği erkek arkadaşı Ali Tekin ile Denizli Müftülüğü personeli katıldı.
     Denizli Müftüsü Alaaddin Gürpınar, törende yaptığı konuşmada, Iurcenconun İslamı araştırarak ve tanıştığı Türk genci Ali Tekini kendine örnek aldığını ve hür iradesiyle İslam dinini seçtiğini söyledi.
     Törende İslam dininin emir ve yasaklarını bir kez daha Iurcencoya anlatan Gürpınar, İslam dini bütün dinleri içine alır ve bütün peygamberlere inanır. İslam dininin yeni Müslüman olanlar için en büyük güzelliği Müslüman oldukları anda geçmişteki tüm günahlarının silinmesidir. Müslüman olan bir kişi bir bebek gibi günahsızdır. Günahlar Müslüman olduktan sonra başlar dedi.
     Tören sonunda Kelime-i Şehadet getiren ve Yasemin adını kullanmayı tercih eden Iurcencoya İhtida Belgesi verilerek, Kuran-ı Kerim meali, İlmihal ve Hz. Peygamberin hayatını anlatan çeşitli kitaplar hediye edildi.
    
     Muhabir: Fatma Karakış / Mustafa Dermencioğlu / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: şükran Yücel
<< Önceki Haber Moldovalı kadın Müslüman oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER