Motosiklet

Motosiklet -Motosiklette 2013 yarışma sezonu, Muğlanın Bodrum ilçesinde düzenlenen Türkiye Enduro Şampiyonası 1. ayak yarışmasıyla başladı -TMF Başkanı Uçar: -İlk defa bir enduro yarışında 100ün üzerinde kayıt var


MUĞLA (A.A) - Motosiklette 2013 sezonu ve Türkiye Enduro Şampiyonasının açılışı, Bodrum ilçesinde yapıldı.
     Türkiye Motosiklet Federasyonunun (TMF) yarış takviminde yer alan organizasyonun başlangıcı Bodrum Belediye Meydanından Kaymakam Mehmet Gödekmerdan, Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, TMF Başkanı Bekir Yunus Uçar ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından verildi.
     Uçar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezonun ilk yarışını her yıl Bodrumda başlattıklarını, Bodrumun iklim ve coğrafyasının çok güzel olduğunu söyledi.
     Yarışlara 130 sporcunun müracaat ettiğini belirten Uçar, Sezonun çok iyi geçeceğinin belirtilerini bu yarışta aldık. İlk defa bir enduro yarışında 100ün üzerinde kayıt var. Üstelik bu yarış sezonun ilk yarışı olmasına rağmen. Bu bizim için çok büyük bir başarı. Umut ediyorum ki bu yıl sezonun tamamına yansıyacak şekilde güzel yarışlar olacak dedi.
     Açılışın 2012 yılında Transanatolia Rally Raid Yarışında geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybeden Çöl Kaplanı lakaplı Kemal Merkit anısına yapıldığını bildiren Uçar, TMFnin her zaman Kemal Merkiti bir büyük olarak hatırlayacağını kaydetti.
     Uçar, 20 kilometrelik parkurda sporcuların fizik ve mekanik dayanıklılığın yanı sıra doğal engellerle mücadele edeceklerini ve çok keyif alacaklarını dile getirerek, Yarışmacılarımız 3 tur atarak 6 saat boyunca birbirleri ile mücadele edecek. Enduro parkuru uzun, yorucu ve heyecan verici. Burada hem dayanıklılık hem koordinasyon hem de büyük bir heyecana tanık olacağımız bir yarış izliyoruz diye konuştu.
     Öte yandan organizasyonun ilk gününde Kızılağaç Enduro Parkurunda sporcular 1. Ayak Yarışlarının sıralama turlarının ardından Kemal Merkit anısına düzenlenecek özel yarışta ter dökecek.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER