Motosikletlerle umre yolculuğu

Motosikletlerle umre yolculuğu -Malezyadan kutsal topraklara gitmek için 47 gün önce motosikletlerle yola çıkan grup, Sivasa ulaştı


SİVAS (A.A) - Malezyadan umre ziyareti için 47 gün önce motosikletlerle yola çıkan grup, Sivasa ulaştı.
     Malezyanın başkenti Kuala Lumpurdan 21 Nisanda 12 motosiklet, 2 cip ve 1 çekiciyle Suudi Arabistana gitmek için hareket eden 3ü kadın 20 kişilik kafile, 47 günlük yolculuğun ardından Sivasa geldi. Kafile, kentte bir otelde konakladıktan sonra yolculuğuna devam etti.
     İstanbula doğru yola çıkan kafile, Sivasın işlek caddelerinden motosikletleri ve diğer araçlarıyla geçerken vatandaşların dikkatini çekti. Kafile başkanı Azman Baharuddin, motosikletlerle umre ziyaretinin ilkini geçen yıl gerçekleştirdiklerini söyledi.
     Bu yıl da motosikletlerle yola çıktıklarını belirten Baharuddin, Tayland, Çin, Kazakistan, Rusya, Azerbaycan ve Gürcistan güzergahından Türkiyeye geldiklerini, Suriyede yaşanan iç karışıklıklar nedeniyle yolculuğa İstanbuldan havayoluyla devam edeceklerini ifade etti. Baharuddin, motosiklet ve diğer araçlarını da İstanbuldan Malezyaya göndereceklerini kaydetti.
     Kafile, İstanbuldan havayoluyla Ürdüne, Ürdünden de Mekkeye gitmeyi planlıyor.
    
     Muhabir: Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Motosikletlerle umre yolculuğu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER