MSKÜ Rektöründen çözüm sürecine destek

MSKÜ Rektöründen çözüm sürecine destek -Rektör Prof. Dr. Harmandar: "Ön yargısız, siyasi tercihlerin üstünde, diyaloğa açık hoşgörü sahibi aydın bireyler olarak sağduyulu her insanımızı bu sürece olumlu katkı yapmaya davet ediyoruz"


MUĞLA (A.A) - Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, "Ön yargısız, siyasi tercihlerin üstünde, diyaloğa açık hoşgörü sahibi aydın bireyler olarak sağduyulu her insanımızı bu sürece olumlu katkı yapmaya davet ediyoruz" dedi.
     Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Senatosu, Rektör Prof. Dr. Mansur Harmadar başkanlığında toplantı. Rektör Harmandar, toplantıda yaptığı açıklamada, terörün sonlandırılması için başlatılan çözüm sürecine tam destek verdiklerini belirtti.
     Terörün sonlandırılması için gelinen noktanın önemli bir fırsat olduğunu, ülke olarak kardeşlik bağlarının güçlendirilmesinin, birlik ve bütünlüğün daha kuvvetli bir biçimde sağlanmasıyla olacağına inandıklarını vurgulayan Harmandar, şöyle konuştu:
     "2023 vizyonunu gerçekleştirmek için her alanda atılım içinde olan Türkiyenin siyasi olarak da ön yargılardan kurtulması, toplumun her kesimini içine alabilecek bir yapıya kavuşması gerekir. Sürecin ülkemiz ve devletimiz adına daha yaşanabilir, refah toplumuna sahip bir Türkiye isteğimizin gerçekleşmesine vesile olmasını arzu ediyoruz. Mağdurları ve kamu vicdanını rahatsız etmeyecek bir demokratik toplum oluşturmaya dönük çabaların sonuçsuz kalmaması için hem birey hem de toplum olarak üzerimize düşen sorumlulukların yerine getirilmesinin, ülkesini seven her vatandaşın görevi olduğunun bilincindeyiz. Bu bilinçle toplumsal birlikteliğimizi güçlendirecek meşru ve yapıcı her türlü inisiyatifin aydın birimin katkısıyla oluşturulması yönündeki çalışmalara ve bilimsel etkinliklere gereken desteğin verilmesi gerektiğine inanıyoruz."
     Harmandar, "Ön yargısız, siyasi tercihlerin üstünde, diyaloğa açık hoşgörü sahibi aydın bireyler olarak sağduyulu her insanımızı bu sürece olumlu katkı yapmaya davet ediyoruz. Ülkemizin üzerine karabasan gibi çöken terör belasından kurtulmak için gelinen noktayı son derece önemli bir fırsat olarak görüyoruz" dedi.
    
     Muhabir: Ali Rıza Akkır
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber MSKÜ Rektöründen çözüm sürecine destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER