MŞÜde Arap Baharı ve İslamcılık konferansı

MŞÜde Arap Baharı ve İslamcılık konferansı


MUŞ (A.A) - Muş Alparslan Üniversitesince (MŞÜ) düzenlenen Türkiye Buluşmaları programı kapsamında, gazeteci yazar Akif Emre Arap Baharı ve İslamcılık konulu konferans verdi.
     İslami İlimler Fakültesinde düzenlenen konferansta konuşan MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, Türkiyede Arap baharı havası estirmek isteyenlerin boşuna beklediğini söyledi.
     Bu kapsamda geniş yelpazeden seçtikleri konuklarını, öğrencilerle buluşturmak için çaba gösterdiklerini ifade eden İnanç, şöyle konuştu:
     Ekonomik, siyasi ve kültürel konular üzerine konferanslar düzenliyoruz. Bugün ise Arap Baharı ve İslamcılık konferansı düzenledik. Türkiyede Arap baharı diye birileri tarafından beklenen hatta arzulanan durum, 12 Eylül Referandumu ile gerçekleşmiş oldu. Halk, 12 Eylül ile kendisine darbeyi dayan birçok hususu bertaraf etti. Bu demokratik süreçle, Türkiyede hızlı bir şekilde yol almaya başladı. Yani Türkiye Arap baharını yaşadı.
     Emre ise Arap baharının klasik bir oryantalist bakış açısının tezahürü olarak görüldüğünü belirtti.
     İlk defa Arapların, silkinerek üzerindeki ölü toprağını attığını ve harekete geçtiğini bildiren Emre, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Bu süreci anlamaya ve çözmeye çalışmak zorundayız. İslami bilinç sahibi insanlar, okuyan, düşünen ve konuşan kitleler, örgütler olarak, olaya müdahil olmak zorundayız. Anlamaya, anlamlandırmaya ve yönlendirmeye çalışmalıyız. Ama bu süreç sona ermedi. Her an farklı opsiyonlar olabilir. Biz de burada bunu deneyeceğiz. Olayların üzerinden 5 ile 10 yıl geçmeden tarihçiler konuşmaz. Ama tarihçi olmadığımız için olaya müdahil olmak ve bir bakış açısı sunmak zorundayız.
     Konferans sonunda İnanç, Emreye plaket ve çeşitli hediye verdi.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber MŞÜde Arap Baharı ve İslamcılık konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER