MŞÜnün Türkiye Buluşmaları etkinliği

MŞÜnün Türkiye Buluşmaları etkinliği -Eski Bakan Sağlar: Askeri vesayetin kalkmasında, Ergenekon ve Balyoz davaları son derece önemli (Fotoğraflı - Görüntülü)


MUŞ (A.A) - Eski bakanlardan Fikri Sağlar, Askeri vesayetin kalkmasında, Ergenekon ve Balyoz davaları son derece önemli dedi.
     Sağlar, Muş Alparslan Üniversitesince (MŞÜ) düzenlenen Türkiye Buluşmaları etkinliği kapsamında, Derin Devlet Kıskacında Türkiyede Demokratik Siyaset konulu konferans verdi.
     Konferans öncesi gazetecilere açıklamada bulunan Sağlar, Türkiyenin nevruzla son derece önemli bir döneme girdiğini söyledi.
     Sağlar, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Türkiyenin beklediği, özlediği günler bundan böyle hızla gelişecek. Barış sürecinin başlatılması, CHPyi diğer partilerden daha fazla sevindirmiştir. Çünkü CHP, 30 yıl kan dökülen bir ülkede, Kürt sorununu çözme doğrultusunda kafa yoran, raporlar hazırlayan ve her vesileyle de Kürt sorununu çözmek için eline geçen her fırsatı kullanmaya çalışan siyasi bir partidir.
     Kültür Bakanlığı yaptığı dönemde, Kürtçe yayınların basılı hale gelmesi ve nevruz filminin gerçekleşmesi için çalıştığını anımsatan Sağlar, 1991 yılında İnönü başkanlığında HEPin SHP ile parlamentoya girmesiyle, parlamentoda Kürt sorununun çözülmesi yönünde çok önemli adım atıldığını ifade etti.
     Sağlar, şunları aktardı:
     Bakanlığım döneminde, Kürt dilinin kullanılması, Kürtçe kasetlerin satılması ve hatta nevruz filminin çekilmesi gerçekleşmiştir. En önemli inkarcı politikayı sürdüren, sağ zihniyetin en önemli insanlarından Süleyman Demirele, Kürt realitesini tanıyorum dedirtmiştir. Şimdi oradan bugüne kadar geçen bir süre var. Eğer Türkiye 1990larda DYP-SHP koalisyonunda, SHPnin ortaya koyduğu anlayışı sürdürebilseydi, barış yönünde önemli adımlar atılmış ve 20 yıl önce Türkiye barışın getirmiş olduğu büyük güçle, yoluna devam etmiş olacaktı. Ancak devletin içine giren derin güçler, darbe anlayışının yerleştirdiği vesayet, Türkiyede birçok şeyi engellemiştir.
     Barış ve uzlaşıyı sağlayacak insanların bir araya gelmesi gerektiğini belirten Sağlar, bunun için akil insanların bir araya gelmesi, hakikat komisyonu kurulması gerektiğini dile getirdi.
     Ergenekon ve Balyoz davalarına da dikkat çeken Sağlar, askeri vesayetin kalkması için Ergenekon ve Balyoz davalarının son derece önemli olduğunu ifade etti.
     Sağlar, Ancak davalar bugünkü hükümete muhalif insanların doldurulduğu bir torba haline getirilmiştir. Aynen barışta olduğu gibi. Barış süreci son derece önemlidir, hayatidir. 50 bine yakın gencimiz ölmüştür dedi.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber MŞÜnün Türkiye Buluşmaları etkinliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER