MŞÜye 42 yeni personel alınacak

MŞÜye 42 yeni personel alınacak -MŞÜ Rektörü Prof. Dr. İnanç: En son yapılan sınavla 42 personel alımı yaptık. Üniversitede fiziksel mekanların genişlemesiyle personel alımına devam edeceğiz


MUŞ (A.A) - Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, üniversitenin idari ve akademik personel yapılandırılmasının sürekli geliştiğini söyledi.
     İnanç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, en son yapılan sınavla 42 personel alımı yaptıklarını belirterek, üniversitede fiziksel mekanların genişlemesiyle personel alımlarına devam edeceklerini bildirdi.
     İnanç, yeni aldıkları araştırma görevlilerini, öğretim üyelerini, okutmanları ve uzmanları akademik kadroya, mühendisleri, bilgisayar işletmeni ve sekreterleri ise idari kadroya dahil ettiklerini belirtti. Bu alanlarda personel yapısının genişlediğini kaydeden İnanç, Önümüzdeki günlerde de yeni personel alımı yapacağız. Bu bağlamda üniversitemizin fiziksel mekanları genişledikçe personel alımını hızlandıracağız dedi.
     Bu yıl eylül ayında üniversiteye yaklaşık 3 bin 220 öğrenci alınacağını ve bu aydan itibaren MŞÜnün eğitim ve öğretim faaliyetlerini yeni yerleşke de sürdüreceğini dile getiren İnanç, bu konuda çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.
     İnanç, şöyle konuştu:
     Eylül ayında MŞÜ olarak eğitim ve öğretim faaliyetlerimizi yeni yerleşkemizde yürüteceğiz. Rektörlük ve idari bilimleri yanı sıra, eğitim, fen edebiyat ilahiyat ile sosyal bilimler ve fen bilimleri enstitüsü kampüste eğitim ve öğretime devam edecek. Eski yerleşkelerimizdeyse meslek yüksek okulunu ikiye ayıracağız. Teknik programlar bir yerleşkede, sosyal programlar da başka yerleşkede eğitim öğretim faaliyetini yürütecek. Sağlık yüksek okulumuz yine merkezde bulunan yerleşkede kalacak. Sadece iktisadi idari bilimler fakültemiz için kesinleşmiş bir kararımız yok. Ancak bu fakültemiz merkezdeki yerleşkelerimizin birinde veya yeni kampüs alanında faaliyetini yürütecek.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş
     Yayıncı: Yahya Öylek
<< Önceki Haber MŞÜye 42 yeni personel alınacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER