MŞÜ Rektör Prof. Dr. İnanç:

MŞÜ Rektör Prof. Dr. İnanç: -Üniversitemiz kısa zamanda hızla gelişti ve tercih edilen bir üniversite oldu


MUŞ (A.A) - Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, üniversitenin kısa zamanda hızla geliştiğini ve tercih edilen bir üniversite olduğunu söyledi.
     İnanç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversitesinin, öğrencilerine bilimsel, kültürel ve sosyal etkinlikler için imkan sağladığını belirterek, MŞÜnün öğrenci odaklı bir anlayışla kurulduğunu bildirdi.
     Öğrencilere, özgür bir ortamda kaliteli eğitim sunmanın yanı sıra, en ekonomik yaşam koşullarını da oluşturmayı hedeflediklerini ifade eden İnanç, Kampüs alanı bu yıl hizmete girdi. Kampüste birçok proje tamamlanırken, devam eden diğer projeler de birkaç yıla kadar tamamlanacak. Son yerleştirmelerle üniversitemizin öğrenci sayısı yaklaşık 8 bine ulaştı. Bu rakam yeni kurulan bir üniversite için azımsanamayacak bir sayı dedi.
     Ayrıca geçen yıl gerçekleştirdikleri halkla görüşme günü etkinliğine de değinen Rektör İnanç, bu çerçevede kentteki 450 kişiyle görüştüğünü ifade etti.
     İnanç, Bu görüşmelerde vatandaşlar sıkıntılarını da anlatıyordu. Bu görüşmelerde vatandaşın yüzde 80ni çocuğuna veya kendisine iş imkanı sunulması yönünde talepte bulunuyordu. Vatandaşın yüzde 10u da rektör ve makamını merak edenlerdi. Diğer yüzde 10 ise üniversitede yapılan çalışmalarla ilgili öneri sunuyordu diye konuştu.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber MŞÜ Rektör Prof. Dr. İnanç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER