Muğlada temsili Yörük göçü

Muğlada temsili Yörük göçü


MUĞLA (A.A) - Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği tarafından ilk kez düzenlenen temsili Yörük göçü yapıldı.
     Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği tarafından ilçe merkezinde düzenlenen temsili Yörük göçüyle, Yörük geleneği unutturulmamaya çalışıldı. Deve, eşek ve at eşliğinde Gazi Paşa Mahallesinde toplanan Milaslı ve çevre il ile ilçelerden gelen Yörükler, oluşturdukları kortejle davul zurna eşliğinde Ataparka kadar yürüyüş gerçekleştirdi.
     Yürüyüşte eşeğine ters binerek yolculuk yapan bir Yörük ise vatandaşlardan alkış aldı. Etkinlik kapsamında Ataparkta Yörük çadırı kuruldu.
     Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Akcan, Milasın, Muğlanın en büyük coğrafyasına sahip ilçe olduğunu, ilçeye 114 köyün bağlı olduğunu söyledi. Milasta çok sayıda Yörük olduğunu dile getiren Akcan, "Etkinliğimize Anadolunun çeşitli il ve ilçelerinden çeşitli dernekler katıldı. Yörük Türkmen kültürü atasına, doğasına, çevreye ve insana saygılı bir kültür. Bu kültür kaybolmaya yüz tutmuştu ve yeniden canlandırmak istedik. Şu anda da Türkiye genelinde 300e yakın derneğimize 4 milyona yakın kayıtlı üyelerimiz var. Yörük kültürünü bu günlere getirdiğimiz için çok mutluyuz" dedi.
    
     Muhabir: Mutlu Hazer - Ferdi Aşıcı
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Muğlada temsili Yörük göçü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER