Engelliler Haftası

Engelliler Haftası -Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zor: -"Gerçekleştirilen çalışmalar, atılmış ve atılacak olan her adım, engellilerimizin hayata daha sıkı bağlanmalarını sağlayacaktır"


GAZİANTEP (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Gaziantep İl Müdürü İsmet Zor, gerçekleştirilen bütün bu çalışmalar, atılmış ve atılacak olan her adımın, engellilerin hayata daha sıkı bağlanmalarını sağlayacağını belirtti.
     Gaziantepte, Engelliler Haftası etkinlikleri Demokrasi Meydanındaki Atatürk Anıtına Çelenk sunma töreni ile başladı.
     Zor, törende, her yıl 10-16 Mayıs tarihlerinin Engelliler Haftası olarak kutlandığını, böylelikle toplumda bilinç oluşturulmasının amaçlandığını söyledi.
     Engelli vatandaşların meslek edinip, üretken hale getirilmelerini, kendi kendilerine yetebilen bireyler olmalarını ve toplumsal hayata katılmalarını sağlamanın öncelikli görevleri olduğunu dile getiren Zor, şöyle konuştu:
     "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı üzerine aldığı sorumluluk gereği engellilere bir takım hizmetler sunmaktadır. Bu bağlamda 2013 yılı verilerine göre ilimizde engelli ve yaşlılık aylığından 10 bin 38, evde bakım hizmetinden 5 bin 198, yatılı bakım hizmetinden ise 202 engelli vatandaşımız faydalanmaktadır.
     Bakanlığımız tarafından geçen yıl ilk kez gerçekleştirilen Engelli Memur Seçme Sınavına ilimizde 3 bin 939 kişi müracaat etti. Bu da engellilerin çalışma hayatına istihdamı konusunda atılmış önemli bir adımdır. Ayrıca 2 bin 800 engelli vatandaşımız, 2005den bu yana fiili olarak kullanılan Engelli Kimlik kartından faydalanmaktadır. Gerçekleştirilen bütün bu çalışmalar, atılmış ve atılacak olan her adım, engellilerimizin hayata daha sıkı bağlanmalarını sağlayacaktır."
     Etkinliğe, engelli dernekleri ve üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
    
     -"Çözüme yönelik hizmetler üretiyoruz"-
    
     Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Engelliler Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında, engellilerin hayatlarının kolaylaştırılması ve karşılaştıkları engellerin kaldırılması için çözüme yönelik hizmetler ürettiklerini bildirdi.
     Bir ülkenin huzurunun, onu oluşturan tüm bireylerin mutluluğuyla sağlanacağını ifade eden Fadıloğlu, engellilerin toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmalarının, tüm toplumu zenginleştireceğini ve güçlendireceğini vurguladı.
     Engellilerin binaları rahatlıkla kullanabilmeleri için tasarım ve planlarımızı buna göre şekillendirdiklerine işaret eden Fadıloğlu, şunları kaydetti:
     "Zaten bunlar bizim asli görevlerimizdendir. Bizler asıl bunların dışında ne yapabiliriz bunun arayışı içerisindeyiz. Onları hayata sıkı sıkıya bağlamak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. İnanıyorum ki, önümüzdeki dönemlerde, sivil toplum kuruluşlarımızla el ele vererek, engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştıracak çok daha büyük adımlar atıp, sunulan destekler artarak devam edecektir."
    
     Muhabir: Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Engelliler Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER