Muğlada yangın söndürme helikopterinin düşmesi

Muğlada yangın söndürme helikopterinin düşmesi -Muğla Orman Bölge Müdürü Yıldırım: -Kazada düşen helikopterde kimlikleri tespit edilemeyen Rus pilotların kimlik tespiti İzmir Adli Tıp Kurumundan çıkan raporla gerçekleşti


MUĞLA (A.A) - Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım, 9 Ağustosta Köyceğiz ilçesine bağlı Otmanlar köyü Eğridere mevkisindeki orman yangınına müdahale ederken düşen kiralık helikopterde yaşamını yitiren 3 Rus pilotun kimlik tespitinin İzmir Adli Tıp Kurumundan çıkan raporla gerçekleştiğini söyledi.
     Orman Bölge Müdürü Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fethiyede konuşlu bulanan ve 9 Ağustosta Köyceğiz ilçesi Otmanlar köyü Eğridere mevkisinde çıkan yangına müdahale ederken düşen kiralık orman yangını söndürme helikopterinde hayatını kaybeden 5 kişiden Türk pilot Atıf Ateşok ve orman muhafaza memuru Orhan Çelikin kimlik tespitlerinin yapıldığını ve cenazelerinin toprağa verildiğini anımsattı.
     Kazada düşen helikopterde kimlikleri tespit edilemeyen Rus pilotlar Alexandr Gavrilov, Nikolay Atepalikhin ve Sergey Khorokhorinin ise kimlik tespitinin hemen yapılamadığını dile getiren Yıldırım, Kazada düşen helikopterde kimlikleri tespit edilemeyen Rus pilotların kimlik tespitleri, İzmir Adli Tıp Kurumundan çıkan raporla gerçekleşti. Rus pilotların cenazeleri bugün İzmir orman Bölge Müdürlüğünde düzenlenecek törenle ailelerine teslim edilecek dedi.
    
     -Kazanın nedeni araştırılıyor-
    
     Yıldırım, kazadan sonra sigorta firması, şirket ve sivil havacılığın kaza kırım ekipleriyle teknik çalışmalar yürüttüğünü, helikopterin kesin düşme nedeninin kaza kırım ekiplerinin raporundan sonra belirleneceğini anlattı.
     Helikopterin yangına müdahale ettiği sırada su atmak için kullandığı bambinin ağaçlara takıldığı, helikopterin bu nedenle düştüğü iddialarına ilişkin ise Yıldırım, şunları söyledi:
     Helikopterin düşmesiyle ilgili su attığı yerin altında çalışan işçilerin söylemleri ve teknik olarak pilotların verdiği bilgiye göre, bu nedenle düşmüş olma ihtimali var. Helikopterlerimiz yangına yaklaşık 2.5 tonluk bambi paketle su atıyor. Kazanın olduğu gün hava sıcaktı. Yüksek rakımlarda hava sıcaklığı daha etkili olduğu için pilotlarımız teknik olarak helikopterin güç kaybına uğradığını dile getiriyor. Helikopterin bambisinin bir yere takılarak güç kaybına uğradığı ve kendini toparlayamayarak düştüğü var sayılıyor. Ancak kazanın nedeni kaza kırım raporları geldikten sonra belli olacak.
    
     Muhabir: Utku Uçrak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Muğlada yangın söndürme helikopterinin düşmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER