Muğladaki olaylarda öldürülen gencin davasında karar

Muğladaki olaylarda öldürülen gencin davasında karar -2010 yılının mayıs ayında yaşanan öğrenci olaylarında bir genç kızın ölümüne neden olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan polis memuru, 8 yıl hapisle cezalandırıldı -Sanık, tutuklulu


ESKİŞEHİR (A.A) - Muğlada 2010 yılının mayıs ayında yaşanan öğrenci olaylarında bir genç kızın ölümüne neden olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan polis memuru 8 yıl hapisle cezalandırılarak, tutukluluk süresi göz önüne alınıp tahliye edildi.
     Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu polis memuru Gültekin Şahin (45), olaylarda 21 yaşında hayatını kaybeden Şerzan Kurtun annesi Nejla ve babası Ömer Kurt ile Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Batman Milletvekili Ayla Akat Ata hazır bulundu.
     Karar öncesi son kez söz verilen Şahin, toplanan delillerin lehine olduğunu ve haksız yere yaklaşık 2,5 yıldır cezaevinde tutulduğunu savundu. Tutukluluğu için ortada hiçbir maddi delil olmadığını öne süren Şahin, tahliyesini talep etti.
     Şerzan Kurtun ailesinin avukatlarından Mustafa Rollas da, Şahinin kasten adam öldürmek suçundan en ağır cezayı alması gerektiğini ileri sürdü.
     Mahkeme heyeti, Şahine 8 yıl hapis cezası vererek, tutukluluk süresini göz önünde bulundurarak onu tahliye etti.
    
     -Tarafların adliye çıkışında yaptığı açıklamalar-
    
     Adliye çıkışında gazetecilere açıklama yapan Şahinin avukatlarından Kemal Ertuğrul, müvekkilinin beraat ettirilmesi gerektiğini savundu.
     Kararın temyizi için Yargıtaya başvuracaklarını belirten Ertuğrul, Çünkü müvekkilimin bu olayda suçlu olduğunu belirten delil bulunmuyor. Baştan beri bunun mücadelesini verdik. Hiçbir zaman hukukun dışına çıkmadık. Kararı benimsemiş değiliz ama tahliyeden dolayı sevinçliyiz dedi.
     Ömer Kurt da, haksızlığa uğradıklarını iddia ederek, Bu sadece içimizi değil, toplumsal vicdanı da kanattı. Bu ülkede demek ki, gerçekten insan yerine konulmuyoruz. Ben bunu toplumun vicdanına ve Allaha havale edeceğim. Mücadelemize devam edeceğiz diye konuştu.
    
     -Olay-
    
     Muğlada bir kız öğrenciye laf atma tartışmasıyla 11 Mayıs 2010 gecesi başlayan, karşıt görüşlü öğrencilerin kavgasıyla sabaha kadar süren olaylarda ağır yaralanan Muğla Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Şerzan Kurt, olaydan 8 gün sonra İzmirde Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde hayatını kaybetmişti.
     Kurtun ölümüyle ilgili tutuklanan Muğla Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru Gültekin Şahin hakkında Muğla Ağır Ceza Mahkemesinde olası kasıtla nitelikli adam öldürme suçundan dava açılmıştı. Mahkeme, ilk duruşmada, davanın görülmesine, güvenlik tedbiri amacıyla Eskişehirde devam etmesine karar vermişti.
    
     Muhabir: Sinan Balcıkoca / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Muğladaki olaylarda öldürülen gencin davasında karar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER