Muğla Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Ercan:

Muğla Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Ercan: -Yerli ve yabancıların Türkiyede mülk satın alırken dikkat edecekleri hususlar konusunda 10 bin adet broşür bastırdık


MUĞLA (A.A) - Muğla Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Ziya Ercan, yerli ve yabancıların Türkiyede mülk satın alırken dikkat edecekleri hususlar konusunda 10 bin adet broşür bastırdıklarını söyledi.
     Ercan, Ege Emlakçılar Birliğinin Muğla Emlak Müşavirleri Derneğinde düzenlenen toplantısında yaptığı konuşmada, bastırılan 10 bin broşürü Muğla Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile hava alanlarında vatandaşlara dağıtacaklarını ifade etti.
     Yerli ve yabancıların mülk alırken dikkat etmeleri gereken konuların yer aldığı broşürü Türkçe, İngilizce ve Almanca olarak bastırdıklarını dile getiren Ercan, Bir çok vatandaşımız tapuya gittiği zaman ne yapacağını bilmiyor. Vatandaşımızdan vekaleti aldığımız zaman her emlakçı arkadaşımız kimlik kartıyla tapu dairesine gidiyor. Düzenlediğimiz iş takip formuyla hem alıcını hem de satıcının imzaları, iletişim bilgileri ve meslek grupları yazılı. Bunları dernekler olarak tasdikliyoruz ve tapu dairesine veriyoruz. Her emlakçı arkadaşımız yaptığı bu işten sorumlu oluyor dedi.
     Bu yolla vergi kaçırmanın söz konusu olmadığını anlatan Ercan, emlakçıların vergilerini verirken ayakçı olarak tabir edilen kişilerin emlak satışı yaptıklarını ifade etti.
     Ayakçılara karşı farklı kurumların katılımıyla 5 kişilik bir komisyon kurulduğunu dile getiren Ercan, Ayakçılık yaptığı tespit edilen kişiler gerekli yerlere şikayet edilecek ve en ağır şekilde cezalandırılacaklar. Bu arkadaşlarımıza emlakçılık yapmak istiyorlarsa gelip derneğimize başvurarak belgelerini almalarını öneriyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Utku Uçrak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Muğla Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Ercan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER