Muğla Veteriner Hekimler Odası Başkanı Kayacık:

Muğla Veteriner Hekimler Odası Başkanı Kayacık: -Kaba yem olarak tabir edilen samanın balyası geçen yıl 4.50 liraydı, bugün ise 13 lira civarında, bu fiyata rağmen hayvan sahipleri saman bulamıyor


MUĞLA (A.A) - Muğla Veteriner Hekimler Odası Başkanı Yusuf Kayacık, Türkiyede saman kara borsası yaşandığını iddia ederek, Kaba yem olarak tabir edilen samanın balyası geçen yıl 4.50 liraydı, bugün ise 13 lira civarında, bu fiyata rağmen hayvan sahipleri saman bulamıyor dedi.
     Kayacık, Muğla Veteriner Hekimler Odasında düzenlediği basın toplantısında, hayvan üreticilerinin pahalı fiyatına rağmen saman bulamadığını, yetkililerin bu konuya acil çözüm bulması gerektiğini belirtti.
     Çiftçilerin ve besicilerin bu konuda mağdur olduklarını ifade eden Kayacık, Sabah işyerime yaklaşık 60 hayvanı olan bir yetiştirici geldi. Hayvanlarına bu yıl yedireceği kaba yemi alamadığı için neredeyse ağlayacak. Kaba yem, geçen yıla göre fiyatının artmasının yanı sıra bulunamıyor da. Yakında saman ithal edebiliriz diye konuştu.
     Kayacık, bu durumun hayvan yetiştiricilerini zor durumda bırakacağını anlatarak, Kaba yem olarak tabir edilen samanın balyası geçen yıl 4.50 liraydı, bugün ise 13 lira civarında, bu fiyata rağmen hayvan sahipleri saman bulamıyor. Anadolu gibi bir coğrafyada eğer kaba yem yetiştirilemiyorsa ülkemize çok yazık diye konuştu.
    
     Muhabir: Utku Uçrak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Muğla Veteriner Hekimler Odası Başkanı Kayacık: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER