Muhsin Yazıcıoğlunun 4. ölüm yılı

Muhsin Yazıcıoğlunun 4. ölüm yılı -BBP Genel Başkan Yardımcısı Gürhan: -Muhsin başkanın gönül adamlığından farklı olarak küçüklüğünden beri bir hayali vardı. Bu hayaline de ben, Adriyatikten Çin Seddine kadar Muhsin Yazıcıoğlu


ESKİŞEHİR (A.A) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan, partisinin helikopter kazasında hayatını kaybeden Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlunun ölümünün 4. yıl dönümünde anısına düzenlenen serginin açılışını yaptı.
     Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezindeki fotoğraf sergisinin açılışında konuşan Gürhan, Onun sanatçı yönüyle yazdığı şiirleri dinliyoruz. Muhsin başkanın gönül adamlığından farklı olarak küçüklüğünden beri bir hayali vardı. Bu hayaline de ben, Adriyatikten Çin Seddine kadar Muhsin Yazıcıoğlu diyorum dedi.
     Gürhan, Yazıcıoğlunun Türk İslam coğrafyasının şanına yakışır biçimde yeniden şahlanmasını hedeflediğini anlatarak, şöyle konuştu:
     Kendisi için Mamak zulmü, Türk yurtları için Sovyet Rusya zulmü sona erdiğinde böyle bir şansın olduğuna inandı. Bunun için çaba sarfetti. Bilhassa millevekili olarak Meclise girdikten, genel başkan olarak siyasette etkin olmaya başladıktan sonra mücadelesini yoğunlaştırdı. Sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi zabıtlarını takip ettiğimizde bile, bu mücadelenin seyrini tespit etmek mümkündür.
     Yazıcıoğlunun 11 Kasım 1992de TBMMde yaptığı konuşmayı hatırlatan Gürhan, Muhsin başkanım, bu tarihi konuşmasında Türkçe konuşanıyla, Kürtçe konuşanıyla hepimiz kardeşiz. İslamın tevhit ilkesi etrafında insan haklarından taviz vermeden birlik ve kardeşliğimiz korunmalı. Emperyalistlerin Türkiyeyi bölme, parçalama politikalarına alet olmayız dedi.
     BBP İl Başkanı Ahmet Namık Akdoğan da Yazıcıoğlunun Eskişehire yaptığı ziyaretlerde çekilen fotoğrafları anı olarak sakladıklarını ve bugün bir kez daha Eskişehirlilerin izlenimine sunduklarını belirtti.
     Akdoğan, ayrıca yarın cuma namazı öncesi Reşadiye Camisinde mevlit okutacaklarını, 31 Martta da Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Kongre Merkezinde Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Sempozyumunun dördüncüsünü düzenleyeceklerini bildirdi.
     Konuşmaların ardından 350 fotoğrafın yer aldığı serginin açılışı gerçekleştirildi.
    
    
     Muhabir: Oktay Özden
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Muhsin Yazıcıoğlunun 4. ölüm yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER