Muhtarlardan Vali Karaloğluna ziyaret

Muhtarlardan Vali Karaloğluna ziyaret


VAN (A.A) - Van merkeze bağlı bir grup mahalle muhtarı, Vali Münir Karaloğluna ziyaret etti.
     Muhtarları Vali Alipaşa Toplantı Salonunda ağırlayan Vali Karaloğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek muhtarların sorunlarını dinledi.
     Muhtarların ilettiği tüm sorunları not alan Vali Karaloğlu, mahallelerin sorunlarını yakından bildiğini belirtti.
     Muhtarların, TOKİ afet konutlarına yerleşen vatandaşların yaşadıkları sorunları aktarması üzerine Vali Karaloğlu, sorunları bildiklerini ve çözmek için çaba sarf ettiklerini söyledi.
     Karaloğlu, şöyle konuştu:
     Vatandaşlar, talep edilen kömür paralarını ödeyecek. Zaman zaman bize de gelen bilgilerde kömür paralarının ödenmeyeceği veya devlet tarafından karşılanacağı şeklindeki bilgiler doğru değil. Biz sadece vatandaşlarımız evlerine geçerken sorun yaşamasın diye her site için SYDV eliyle 5 ton kömür döktürdük. Bunun dışında site yönetimi tarafından alınan kömür ücretlerinin ödenmesi gerekir. Şu anda yönetimde olan kişiler, sistem oturduktan sonra, vatandaşların kendi aralarında seçecekleri kişilere, yönetimi devredecek. Depremi yazın yaşasaydık bu kadar sorunla karşılaşmazdık. Haziran ayında insanlar ne çadır isterdi, ne de ev. Deprem öyle bir mevsimde oldu ki, insanların 1 saat bile dışarıda kalma şansı yoktu. Ama Allaha hamdolsun, yavaş yavaş normale dönüyoruz.
     Ziyaret sonrası muhtarlar, Vali Karaloğluna teşekkür etti.
    
     Muhabir: Necat Hasar
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muhtarlardan Vali Karaloğluna ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER