Mükemmeliyet Merkezi 2014 yılında tamamlanacak

Mükemmeliyet Merkezi 2014 yılında tamamlanacak -SDÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İpek: Temeli nisan ayında atılacak merkezin 2014ün mart ayında bitirilmesi hedefleniyor


ISPARTA (A.A) - Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman İpek, Temeli nisan ayında atılacak merkezin 2014ün mart ayında bitirilmesi hedefleniyor dedi.
     İpek, Isparta Ticaret ve Sanayi Odasında (ITSO) düzenlenen Mükemmeliyet Merkezinin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Isparta ve bölgesinin sanayileşme durumu ve potansiyeli, kalkınma stratejileri, ulusal ve uluslararası hibe fonlardan yararlanma yüzdesinin düşük olduğunu, bu bakımından SDÜ bünyesinde Mühendislik Fakültesi, Teknoloji Fakültesi, Ziraat Fakültesi, Tıp Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi öğretim üyelerinden oluşan bir proje ekibi ile 6 ay devam eden ön proje çalışması yaptıklarını kaydetti.
     Yapılan çalışmalar sonucunda Isparta ve bölgedeki müteşebbislere öncülük etmek amacıyla havacılık ve sağlık sektörü için katma değeri yüksek ürün prototiplerin ve malzemelerin üretilmesi, Ispartaya özgü bir değer olan gül, verimliliği ile ilgili özgün araştırmaların yapılmasının gerekliliği konusunda fikir birliğine varıldığını belirten İpek, bunun neticesi olarak da yapılacak araştırmalar ve özgün üretimler için nitelikli bir Ar-Ge merkezine ihtiyaç olduğunun ortaya çıktığını vurguladı.
     Mükemmeliyet Merkezinin kurulmasına yönelik projesi hazırlandığını ve projenin 2010 yılında Devlet Planlama Teşkilatına (DPT) sunulduğunu hatırlatan İpek, Sunulan proje, belli revizyonlardan sonra DPT tarafından 2011de kabul edilmiş ve kalkınma planına dahil edilmiştir. Proje, farklı disiplinlerdeki akademisyenlerden oluşan 60 kişilik bir proje ekibi tarafından yürütülmektedir diye konuştu.
     Merkezde tasarım ve imalat, test ve analiz, biyoteknoloji ve enerji teknolojileri araştırma birimlerinin kurulacağını ifade eden İpek, şöyle konuştu:
     Merkezde medikal, savunma, enerji, tarımsal alanlarında çalışamalar yapılacak. 16 milyon lira maliyeti bulunan projenin ihale süreci tamamlandı. Temeli nisan ayında atılacak merkezin 2014ün mart ayında bitirilmesi hedefleniyor. Proje kapsamında yeşil enerji uygulaması yapılarak, binanın ısıtılması ve soğutulmasında yenilenebilir enerji kaynağından yararlanmaya yönelik bir proje de hazırlanmıştır. Bu şekilde enerji verimliliğinin sağlanması, daha temiz ve yeşil çevrenin kazanılması amaçlanmıştır.
     ITSO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç da merkezin, sanayi-üniversite işbirliği açısından önemli olduğunu, merkezin sanayinin talep ettiği malzemeleri üretmede büyük fayda sağlayacağını belirtti.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Mükemmeliyet Merkezi 2014 yılında tamamlanacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER