Muratpaşa Belediye Başkanı Evcilmen, 4 yılı

Muratpaşa Belediye Başkanı Evcilmen, 4 yılı değerlendirdi -Evcilmen: "Öz kaynaklarımızla hizmet veren ve çalışan bir belediyeyiz"


ANTALYA (A.A) - Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, görevde bulunduğu 4 yılda yapılan çalışmaları değerlendirdi.
     Evcilmen, Muratapaşa Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleştirdiği halka açık toplantıda, son 4 yıllık hizmet döneminde tamamlanan projeler hakkında bilgi verdi. Yaptıkları projelerin devam edeceğini söyleyen Evcilmen, ilçenin farklı bölgelerinde planlanan ve çalışmaları süren yeni projeleri de anlattı.
     Muratpaşa Belediyesinin açık değil, bütçe fazlası veren bir belediye olduğunu ifade eden Evcilmen, "Öz kaynaklarımızla hizmet veren ve çalışan bir belediyeyiz. Bizden olmayan belediyeler hizmet üretemez tezini 3 dönemdir kırdık, kırmaya devam edeceğiz. Bu tezi kıran bir belediyenin başkanı olmaktan gurur duyuyorum" dedi.
     Çalışma tempolarını artırarak vites büyüteceklerini, artan bir ivme ile hizmetler ortaya koyacaklarını dile getiren Evcilmen, kendilerine güvenenlerin inançlarını karşılıksız bırakmayacaklarını kaydetti.
     Evcilmen, Muratpaşada son 4 yıllık dönemde yapılan 100 öğrenci kapasiteli kreş, 100 kişi kapasiteli 45 odalı huzurevi, engelliler koordinasyon merkezi, 3 kültür ve toplum merkezi, emekliler kahvesi, gençlik merkezi, eğitim merkezi, 10 bin metrekarelik kent meydanı, 3 el izi pazarı, 3 katlı ve kapalı pazar, 27 muhtar evi, 11 yer altı konteyner, hayvan rehabilitasyon merkezi, 5 spor kompleksi, Değirmenönün restorasyon projesi ve Zeytinköy Kentsel Dönüşüm projelerini yeraldığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.
     İlçede kişi başına yeşil alan oranın 1999 yılında 1.49 olduğunu, artan nüfusa rağmen bugün kişi başına düşen yeşil alan oranının 7.04e yükseldiğine dikkati çeken Evcilmen, yeni dönemde planladığı ve halen devam eden projeler hakkında da bilgi verdi.
     Evcilmen, Çağlayan Mahallesinde yapımı devam eden ve 3 milyon lira proje değeri olan spor salonunun kentin önemli bir ihtiyacına cevap vereciğini söyledi. Spora ve sporcuya önem veren anlayışlarını Yeşilbahçe Mahallesinde yapımı süren olimpik yüzme havuzunu tamamlayarak göstereceklerini ifade eden Evcilmen, Sinan Mahallesinde 3 milyon lira değerinde kentsel dönüşüm projesi yaparak açık AVM modelini uygulayacaklarını anlattı.
     Kültür ve kongre merkezlerine önem verdiklerini belirten Evcilmen, 18 milyon liralık proje bedeli bulunan kültür ve kongre merkezinin 4 solunun bulunduğu, 4 bin 100 oturma kapasitesiyle 3 bin metrekare alanda kurulu olacağını vurguladı.
     Belediyenin sosyal alan projelerine devam edeceğini bildiren Evcilmen, "Kendine güvenen, kentine güvenen kadrolarla çalışıyoruz. Bu güvenilir ve enerjisi yüksek kadroyla finale koşuyoruz" diye konuştu.
     Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, CHP İl Başkanı Devrim Kök, CHP Belediye Meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Sefa Karacan
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Muratpaşa Belediye Başkanı Evcilmen, 4 yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER