Muşta Eğitimsiz Engelli Kalmasın projesi

Muşta Eğitimsiz Engelli Kalmasın projesi


MUŞ (A.A) - Muş Bedensel Engelliler Derneği tarafından yürütülen ve Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında desteklenen Eğitimsiz Engelli Kalmasın projesinin çalışmaları sürüyor.
     Bedensel Engelliler Derneği Genel Başkanı Bedri Korkmaz, yaptığı yazılı açıklamada, SODES 2012 programı kapsamında hazırlanan projede tercihlerin başladığını belirtti.
     Açıklamada, Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak Merkezi Sınav ve Kura Usulü Hakkında Yönetmelik ile, buna bağlı olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) arasında yapılan protokol hükümlerine göre, ÖSYM tarafından yapılan Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) sonuçları ve kura usulüyle, kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadrolarına yerleştirme yapılacağı belirtildi.
     Açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Bedensel Engelliler Derneği Muş Şubesi tarafından SODES 2012 programı kapsamında yürütülen proje kapsamında, 75 engelli, 29 Nisan 2012 tarihinde yapılan ÖMSSye hazırlandı. İlimizde sınava giren tüm engelli bireylerin tercihleri, şubemizdeki uzman kişiler tarafında yapılmakta.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muşta Eğitimsiz Engelli Kalmasın projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER