Muşta Ekmek İsrafını Önleme kampanyası

Muşta Ekmek İsrafını Önleme kampanyası


MUŞ (A.A) - Muşta Ekmek İsrafını Önleme kampanyasının çalışmaları sürüyor.
     Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Vali Ali Çınar, ilde ekmek israfının önlenmesine yönelik, daha bilinçli çalışmalar yapılmasını hedeflediklerini söyledi.
     Ekmek israfının en çok ekmek üreten fırınlarda yaşandığını ifade eden Çınar, şöyle konuştu:
     Diğer taraftan yatılı okullarımız, askeri birliklerimizdeki yemekhanelerimiz, ayrıca evlerimizdeki bireysel tüketimlerimiz ve en önemlisi lokantalardaki ekmek israfını önlememiz gerekiyor. Özellikle lokantalara gittiğimizde karşılaştığımız manzara, gerçekten israfın ne derece büyük oranda olduğunu gözler önüne seriyor. Komşusu açken tok yatan bizden değildir diyen bir peygamberin ümmetiyiz. Ancak bunu hayatımıza ne kadar uyguladığımız tartışılır. Bu tür sorgulamaları sürekli yapmamız gerekiyor.
     Toprak Mahsulleri Ofisi Muş Ajans Müdürü Şahin Okuldaş ise, Türkiyede günde 100 milyon ekmek üretildiğini, ancak bu 100 milyon ekmeğin, 6 milyonunun israf edilerek çöpe atıldığı kaydetti.
     Bir günde israf edilen 6 milyon ekmeğin yaklaşık bin 500 ton buğdayla yapıldığını ifade eden Okuldaş, bin 500 ton buğdayın da, yaklaşık 100 kamyon dolusu buğdaya denk geldiğini ifade etti.
     Okuldaş, Yani her gün 100 kamyon dolusu buğday israf ederek çöpe atmaktayız. Ülkemizde çöpe atılan ekmeğin parasal değeri yıla 1,5 milyar liraya tekabül etmekte. Bu parayla yılda 80 hastane, 500 okul yapılabilir ya da 500 kilometre yol veya on binlerce konut yapılabilir. Bu nedenle ekmek israfını önlememiz gerekmekte dedi.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Yunus Okur
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muşta Ekmek İsrafını Önleme kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER