Muşta Şiddet Dilinden Sevgi İklimine projesi

Muşta Şiddet Dilinden Sevgi İklimine projesi


MUŞ (A.A) - Vartoda Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında yürütülen Şiddet Dilinden Sevgi İklimine projesi, açılan 8 kursla 12 ay boyunca devam edecek.
     İlçe Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün SODES kapsamında yürüttüğü projeden 2 bin 500 çocuğun yararlanacağı bildirildi.
     Varto Kaymakamı Ahmet Günaydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yürütülen projeden çok sayıda yetenekli öğrencinin faydalanacağını söyledi.
     Kaymakam Günaydın, Şiddet Dilinden Sevgi İklimine projesiyle, eğitim ortamlarında şiddetin önlenmesinin ve şiddete etkili müdahalenin sağlanmasının hedeflendiğini bildirerek, şöyle konuştu:
     Şiddetin önlenmesine yönelik etkin bir anne baba eğitim süreci işletilecek. Sosyal etkinlikler kullanılarak bireyin kendini anlatabilmesi sağlanacak. Ayrıca çocuğun çevresinde oluşan şiddetten etkilenmemesi, böylelikle ruhsal açıdan sağlıklı ve sosyal birey olarak yetişmesi projenin ana hedefi olacak. Projede 8 dalda farklı kurslar açılacak. Kurslarda, basketbol, masa tenisi, badminton, bağlama, gitar, resim-ebru, piyano ve fotoğrafçılık eğitimleri verilecek.
     Proje kapsamında farklı okullardan sanat ve spor alanlarında yeteneği olan öğrenciler seçilecek. Ayrıca spor kurslarına katılan öğrencilere spor malzemeleri alınacak.
     Kalkınma Bakanlığı bünyesinde, SODES tarafından desteklenen proje faaliyetlerinin 8 aydır devam ettiğini belirten Günaydın, projenin toplam bütçesinin 76 bin 400 lira olduğunu sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Berin Çetin
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Muşta Şiddet Dilinden Sevgi İklimine projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER