Muşta alan tarama çalışmaları başladı

Muşta alan tarama çalışmaları başladı


MUŞ (A.A) - Malazgirt Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerince, hayvan hastalıkları hakkında alan tarama çalışması başlatıldı.
     Malazgirt Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Gültekin Şimşek, yaptığı açıklamada, personellerinin hayvan hastalıklarıyla ilgili müracaat eden çiftçileri bilgilendirmeye devam ettiğini belirtti.
     Ekiplerinin, merkeze 5 kilometre bulunan Nursel ve Firdevs Öztürk kardeşlere ait Süphan Tarım ve Hayvancılık Süt Ürünleri İşletmesinde incelemede bulunduğunu bildiren Şimşek, şöyle konuştu:
     İşletme sahibinin müracaatı üzerine, veteriner ve mühendislerimiz, işletmede gerekli incelemeleri yaptı. Ekibimiz, hayvanların barınma ortamı ve beslenme bozukluklarıyla ilgili yanlış uygulamaların olduğunu tespit etti. Personellerimiz işletme sahibini bilgilendirdi. Hayvanların kaba yem ihtiyacı karşılanırken, çok fazla verildiğinde iyi beslenme olmaz. Az verildiğinde ise mide hastalıklarına yakalanma riski oluşur. Hayvan yemlerinin rutubetsiz, serin ve havadar yerlerde muhafaza edilmesi gerekiyor. Uygun şartlarda muhafaza edilmeyen yemler küflenerek bozulur. Besicilerimize yemleri torbalanmış şekilde almalarını tavsiye ediyoruz.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muşta alan tarama çalışmaları başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER