Muşta iki günde 111 köy yolu

Muşta iki günde 111 köy yolu ulaşıma açıldı -Kar nedeniyle kapanan köy yollarında İl Özel İdaresi ekiplerince başlatılan çalışmalar sonucu iki günde 111 köyle ulaşım sağlandı


MUŞ (A.A) - Muşta kar nedeniyle kapanan köy yollarında iki gün önce başlatılan çalışmalarda, 111 köy yolu ulaşıma açıldı.
     Kentte hafta sonundan itibaren etkili olan kar yağışı sonucu merkez ve ilçelere bağlı 122 köy yolu ulaşıma kapandı. Yolların kapanmasıyla harekete geçen İl Özel İdaresi, 13 ekip ile başlattığı çalışmalar sonunda iki günde 111 köyle ulaşım sağladı.
     Kar kalınlığının yer yer iki metreyi bulduğu yollarda gece gündüz demeden çalışan ekipler, kar yağışı ve tipiye aldırış etmeden özveriyle görev yaptı.
     İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Şeyhmus Yentür, AA muhabirine yaptığı açıklamada, pazar günü etkili olan kar yağışının ardından ulaşıma kapanan 122 köy yolunun açılması için 13 ekiple yoğun bir çalışma başlattıklarını söyledi.
     Çalışmalar kapsamında, köy yollarının tek tek ulaşıma açıldığını anlatan Yentür, iki günlük sürede 111 köyle ulaşımın sağlandığını ifade etti.
     Yentür, şu anda Üçevler köyü grubunda 6 ve Varto ilçesinde 5 köyle halen ulaşım sağlanamadığını bildirerek, Özellikle Varto ilçesine bağlı Onpınar, Alabalık, Karapınar, Karaköy, Güzeldere ve Karemeşe köylerinin yollarında olumsuz hava koşulları nedeniyle çalışma yapamıyoruz. Buraları da kar yağışı ve tipinin etkisini yitirmesiyle kısa sürede ulaşıma açmayı hedefliyoruz dedi.
     Yolu ulaşıma açılan Alabalık köyünde yaşayan Egemen Uçar, köylerinin yüksek kesimlerde bulunması nedeniyle kış mevsiminde sürekli kar esareti yaşadıklarına değinerek, kışın ulaşımlarını atlar vasıtasıyla sağladıklarını dile getirdi.
     Uçar, özellikle fırtına ve tipi nedeniyle kapanan yolun açılmasında emeği geçen karla mücadele ekiplerine ve yetkililere teşekkür etti.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Fahrettin Gök
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Muşta iki günde 111 köy yolu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER