Muş Milli Eğitim Müdürü Tatlı:

Muş Milli Eğitim Müdürü Tatlı: 2012-2013 eğitim ve öğretim döneminde daha güçlü ve modern okullarda eğitim vereceğiz


MUŞ (A.A) - Muş Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, 2012-2013 eğitim ve öğretim döneminde daha güçlü ve modern okullarda eğitim vereceğiz dedi.
     Tatlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin taşra bölgelerinde okulların genel anlamda 1960-1070li yıllarda yapıldığını, bu nedenle bu okulların hepsini gözden geçirmek gerektiğini söyledi.
     Yeni eğitim ve öğretim döneminde, daha güçlü ve modern okullarda, kaliteli eğitim vermek amacında olduklarını belirten Tatlı, şunları kaydetti:
     2007 yılından önce yapılan yapıların, deprem mevzuatına ne derecede uygun olduğunu, güçlendirilmesi gereken yapılar için proje çalışması yaptık. Yani binalarında depreme karşı çalışma yapıyoruz. Önceliği tabi ilçelerimizde bulunan okullara verdik. İlk etapta ilçede 9 okul incelenecek. Merkezde Gazi İlköğretim Okulu incelenecek. Ayrıca Malazgirt Fatih ve Fevzi Akkaya İlköğretim Okulları incelenecek. Ayrıca Malazgirt 1071 Yatılı İlköğretim Bölge Okulunun (YİBO) incelemesi bitti, projesi tamamlandı ve bakanlığa gönderildi. Varto İmam Hatip Lisesi, Varto Çok Program Lisesi ve Varto YİBOnun kız ve erkek pansiyonunda incelemeler yapılacak. Bir de Hasköy 75. Yıl Merkez YİBOda güçlendirme projeleri uygulanacak.
     Çalışmanın bitme aşamasına geldiğini belirten Tatlı, Malazgirt 1071 YİBO ile Merkez Güzel Sanatlar ve Spor Lisesinin projesinin bittiğini, okullarda inceleme yapıldığını bildirdi.
     İncelemeden sonra, sonucun bakanlığa gönderileceğini belirten Tatlı, şöyle konuştu:
     Bakanlıkta bir inceleme yapacak. Acil güçlendirilmesi gereken yerler hemen uygulamaya girecek. Genel anlamda Muşta özellikle taşrada 1960lı yıllarda yapılan çok sayıda bina var. Bunların hepsinin elden geçmesi lazım. En azından depreme karşı performanslarının ölçülmesi lazım. Buna göre biz de önlemlerimizi alacağız. Van depremi, bizim için çok önemli bir örnek. Bu konudaki sorunları, halının altına süpüremeyiz. Çocukları barındırdığımız yuvaları güçlendirmeliyiz. 17 okulumuzu güçlendirmeye başladık. Yani teknik anlamda hepsini yapacağız.
     Okullarda onarım çalışmasının devam ettiğini kaydeden Tatlı, onarım bütçesinin 2 şekilde verildiğini, bunlardan birinin program dahilinde yapıldığını, diğerinin de program dışı küçük onarımlar olduğunu ifade etti.
     Tatlı, İlçelerin ödenekleri gönderildi. Merkezde olanların ihalesi devam ediyor. Önümüzdeki hafta onarımlar başlayacak. 2012-2013 eğitim-öğretim yılına başlarken, onarımı devam eden okulumuz olmayacak diye konuştu.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muş Milli Eğitim Müdürü Tatlı: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER