Muş Şeker Fabrikasında 215 bin ton

Muş Şeker Fabrikasında 215 bin ton pancar işlendi -Şeker-İş Sendikası Muş Şube Başkanı Sancar: -Fabrikamızda işlenen 215 bin ton şeker pancarından 31 bin ton şeker, 67 bin ton melas ve 70 bin ton yaş küspe üretildi (Fot


MUŞ (A.A) - Şeker-İş Sendikası Muş Şube Başkanı Fikret Sancar, bu yıl fabrikalarında işlenen 215 bin ton şeker pancarından 31 bin ton şeker, 67 bin ton melas ve 70 bin ton yaş küspe üretildiğini belirtti.
     Sancar, yaptığı yazılı açıklamada, 24 Eylülde başlatılan ve 75 gün süren 31. Şeker Pancarı Alım Kampanyasının sona erdiğini anımsatarak, bu süre içerisinde fabrikada 215 bin ton şeker pancarı işlendiğini ifade etti.
     Bu yıl geçen yıllara göre daha kaliteli ve daha temiz pancar alımı yaptıklarını bildiren Sancar, Fabrikamızda işlenen 215 bin ton şeker pancarından 31 bin ton şeker, 67 bin ton melas ve 70 bin ton yaş küspe ürettik dedi.
     İlaç, mazot ve gübre gibi tarım girdilerinin yükselmesinden dolayı çiftçilerin ektiği üründen yeterli kazanç sağlayamadığını vurgulayan Sancar, pancar taban fiyatında uzun yıllardır makul bir artış yapılmadığını ve çiftçilerin bu durumdan mağdur olduğunu kaydetti.
     Sancar, ürün verimi açısından da kentteki pancar üreticilerinin yeterli verimi alamadığına dikkati çekerek, bu durumun fabrikalarındaki verimi de etkilediğini söyledi.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Muş Şeker Fabrikasında 215 bin ton Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER