Muş TSO, yılın ilk meclis toplantısını

Muş TSO, yılın ilk meclis toplantısını yaptı


MUŞ (A.A) - Muş Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), 2013 yılının ilk meclis toplantısını yaptı.
     Muş TSO Yönetim Kurulu Başkanı Şihmus Sinecem, toplantıda geçen 4 yıllık görev sürelerini değerlendirdi.
     Sinecem, yeni hizmet binası için ortaya atılan birtakım söylentilerin doğru olmadığını ve gerçekle bağdaşmadığını belirtti. Devam eden yeni hizmet binası inşaatında herhangi bir sıkıntı olmadığını ifade eden Sinecem, şöyle konuştu:
     Mevcut binamız artık ihtiyaca cevap vermiyor. Çok kapsamlı bir hizmet binasının inşaatına başladık. Mevcut binamızda konferans, toplantı ve eğitim gibi hizmetlere cevap verecek bir salonumuz yok. Yeni binamızda bu sıkıntıyı gidereceğiz. Yeni binamızda 650 kişilik bir konferans salonu var. Aynı zamanda 250 kişilik bir meclis salonu yer alıyor. Ayrıca ofislerimiz olacak. Valilikle bu binanın altına da iş yeri yaptık. Eğer TSOnun Muşta iyi bir noktaya gelmesini ve sanayinin gelişmesini istiyorlarsa, siyasetçilerimiz, bürokratlarımız ile il genel meclisi üyelerimiz bu hizmete destek olmalı. Her ilde odaların güzel binaları var. Muşta da neden olmasın. Bu konuda herkesten destek bekliyoruz.
     Meclis üyelerinin çalışmaları doğrultusunda, yeni hizmet binasının kaba inşaatını tamamladıklarını belirten Sinecem, bu binayı tamamlamayı hedeflediklerini kaydetti.
     2009 yılından bu yana görevde olan meclis üyelerinin ve yönetim kurulunun şeffaf bir şekilde çalışma sürdürdüğünü bildiren Sinecem, Hizmet binasına bugüne kadar 1 milyon 91 bin lira harcama yaptık. Muş TSO ilk defa bu dönemde proje yapmaya başladı. Hizmet içi eğitimler, müşteri memnuniyetleri, dış ticaret seminerleri gibi önemli toplantılar yaptık dedi.
     Ayrıca SODES kapsamında, doğalgaz tesisat döşemeciliği, mobilya otomasyon projeleriyle kursiyerlere eğitim verdiklerini kaydeden Sinecem, girişimcilik kursu düzenleyerek, yeni girişimcilerin yatırım sektörüne katılması için rehberlik yaptıklarını ifade etti.
     Sinecem, Bitlis Eren Üniversitesinin hazırladığı projelere ortak olduk. Öncelikli Yatırım Alanlarının Tespiti ve Fizibilitesi Raporu adlı DAKA destekli proje hazırladık. 10 ayrı sektörün tüm detaylarını çıkardık. Şimdi Türkiyenin herhangi bir şehrinden, Avrupadan ve Ortadoğudan bir yatırımcı gelirse, ilimizde yatırım yapabileceği 10 ayrı sektör var. Bu sektörlerin her türlü bilgileri, rapor halinde hazırladık ve yatırımcılara sunduk diye konuştu.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muş TSO, yılın ilk meclis toplantısını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER