Muş Valisi Çınar:

Muş Valisi Çınar: -Yürütülen çalışmalarla, bütün köy yolları, kış şartlarına uyumlu hale getirildi


MUŞ (A.A) - Vali Ali Çınar, İl Özel İdare ekiplerince yürütülen çalışmalar sonucu, bütün köy yollarının kış şartlarına uyumlu hale getirildiğini söyledi.
     Çınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İl Özel İdare Genel Sekreterliği ekiplerince köy yollarının tamamının stabilize ile kaplandığını, bu yolların tamamının önümüzdeki yıl yaz sezonunda asfaltlanacağını bildirdi.
     Ulaşım sağlamayan köy yolunun kalmadığını, birkaç köy yolunda bozulan asfaltı da onardıklarını ifade eden Çınar, şöyle konuştu:
     Önümüzdeki yıl köy yollarındaki sorunları ortadan kaldıracağız. İl Özel İdaremizin bu yıl yürüttüğü çalışma sonucu, 220 kilometre köy yolumuz birinci kat, 180 kilometrelik yolumuz ise ikinci kat asfaltla kaplandı. 150 kilometre civarında da stabilize yol yapıldı. Bu çalışmalar hala devam ediyor. Bu güzel bir çalışma oldu ve vatandaşımızın da taktirini kazandı. Çünkü yollarımızın standartlarını yükselttik. Yoldaki menfez ve virajları buna göre yapıyoruz. Bundan sonra ki çalışmalara da önem vereceğiz. Özellikle Korkut, Yürekli, Tabanlı ve Çukurbağ köyleri arasındaki yolu da aynı şekilde genişleteceğiz. Muştan Korkut, Bulanık ve Malazgirtte gitmek isteyenler bu yolu kullanacak.
     Köy yollarından müteahhit firmalara ait büyük ve yüklü araçların geçtiğini ve bu araçların yolları tahrip ettiğini dile getiren Çınar, tonaja uymayan müteahhitlere bazen ceza uyguladıklarını kaydetti.
     Şehrin kalkınması ve gelişmesi yoğun çalışma yürüttüklerini bildiren Çınar, Şu andaki gelişme yönümüz iyi. Ama hızımız yavaş. Bunu hızlandırmayı planlıyoruz. Ankaraya her gittiğimizde, ilimizin bir sorununu çözerek geliyoruz. Bunları yaparken milletvekillerimizin de desteğini alıyoruz dedi.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muş Valisi Çınar: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER