MÜSİADlı iş adamları enerjiyi konuştu

MÜSİADlı iş adamları enerjiyi konuştu


ANKARA (A.A) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Ankara Şubesi üyeleri, enerji ihtiyacı ve bu konuda atılması gereken adımları değerlendirdi.
     MÜSİAD Ankara Şubesinden yapılan açıklamaya göre, her hafta düzenli olarak gerçekleştirilen sektörel toplantıların sonuncusu Enerji Sektör Kurulu ile gerçekleştirildi. Enerji sektöründeki yeniliklerin ve yaşanan sorunların değerlendirildiği toplantıda, çözüm yolları üzerinde duruldu.
     Sektör kurullarından sorumlu Başkan Yardımcısı Hasan Fehmi Yılmaz başkanlığında düzenlenen toplantıya Enerji Kurulu Komisyon Başkanı Yıldırım Ataseven başta olmak üzere, komisyon üyeleri Ali Akgül, Hakan Tokaç, Kamuran Aydın, Süleyman Boşça, Selman Kadoğlu ve Ayhan Yıldız katıldı.
     Enerji sektöründeki önceliklerin ve sıkıntıların irdelendiği toplantıda, arz güvenliğinin sağlanması ve nükleer enerjiye öncelik verilmesi gibi konu başlıkları tartışıldı. Toplantıda, sanayici ve iş adamlarının kendi elektriğini üretmesi noktasında teşvik edilmesinin önemi vurgulandı.
     Yenilenebilir enerjinin önemli olduğunu belirten üyeler, güneş enerjisi alanında atılım yapılması için çalışmaların başlatılmasının önemli olduğunun altını çizdi.
     Üyeler, enerji üretiminde yaşanan olumsuzlukların üzerinde durulması ve elektrik dağıtımında yaşanan pürüzlerin giderilmesinin önemine işaret etti. Toplantıda ayrıca benzindeki vergilerin düşürülmesi ve akaryakıt fiyatlarının aşağı çekilmesi talepleri gündeme geldi.
     Sektörde rol alan oyuncuların bilgi eksikliğini dile getiren MÜSİAD Ankara Şubesi üyeleri, enerji verimliliği ve sektördeki teşvikler konularında bilgi verilmesi konusundaki taleplerini iletti.
    
     Muhabir: Göksel Yıldırım
     Yayıncı: Zülal Eser
<< Önceki Haber MÜSİADlı iş adamları enerjiyi konuştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER