Mustafakemalpaşada kümes hayvanlarının telef olduğu iddiası

Mustafakemalpaşada kümes hayvanlarının telef olduğu iddiası -Bursa Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Çelik: Endişe edilecek bir durum yok. Her ihtimale karşı da önlemlerimizi aldık


BURSA (A.A) - Bursa Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ömer Çelik, Mustafakemalpaşada kümes hayvanlarının telef olduğu iddiasıyla ilgili, Endişe edilecek bir durum yok. Her ihtimale karşı da önlemlerimizi aldık dedi.
     Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yerde olağan olarak görülen kümes hayvanları hastalıklarının mevsimsel değişikliklerden kaynaklandığını söyledi.
     Mustafakemalpaşa ilçesinde binlerce kümes hayvanının telef olduğu ve kuş gribi vakası gibi söylentilerin doğru olmadığını ifade eden Çelik, Dünyanın ve Türkiyenin her yerinde mevsim geçişlerinden kaynaklı olarak kümes hayvanları etkilenebiliyor. İlçemizdeki köylerde mevsim değişikliklerinden kaynaklı 600 köy tavuğu telef olmuştur. Endişe edilecek bir durum yok. Her ihtimale karşı da önlemlerimizi aldık diye konuştu.
     Çelik, köylerden aldıkları numuneleri Pendik Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğüne gönderdiklerini belirterek, şunları kaydetti:
     Gelen sonuçta, dünyanın pek çok yerinde görülen yalancı tavuk vebası (Newcastle) hastalığının olduğu tespit edildi. Bu hastalık sadece köylerde beslenen tavuklarda tespit edildi. Ticari kümeslerde bu tür hastalığa rastlanılmamıştır. Hastalığından şüphe duyulması durumunda şüphe duyulan ve hastalık teyidi yapılan işletmelerde hastalığın kontrolü, teşhisi ve hastalıktan korunmak için alınması gereken önlemleri aldık.
     CHP Bursa Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi İlhan Demiröz, Mustafakemalpaşanın 13 köyünde çok sayıda kümes hayvanının telef olmasıyla birlikte köylülerin ve üreticilerin yaşadığı sorunları meclis gündemine taşımış, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Ekerin yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi vermişti.
    
     Muhabir: İsmail Ersan / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Mustafakemalpaşada kümes hayvanlarının telef olduğu... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER