Müsteşar Soluk, Sivas İl Genel Meclisine

Müsteşar Soluk, Sivas İl Genel Meclisine konuk oldu


SİVAS (A.A) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk, Sivas İl Genel Meclisine konuk oldu.
     Sivas İl Genel Meclisinin Temmuz Ayı Toplantısına katılan Soluk, bakanlıklarının çalışmaları hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi. Soluk, bakanlıklarının ulaşım, haberleşme ve havacılık alanında ülke genelinde yaptığı yatırımları anlattı.
     Türkiyenin 2023 yılında dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri olması, ticaretin ve ekonominin büyümesi için altyapı yatırımlarının ve haberleşmenin mutlaka doruk noktaya ulaşması gerektiğini vurgulayan Soluk, Dikkat edilirse bütün yerleşimler limanlarda, deniz kenarlarında, yol kenarlarındadır. Yolu olmayan bir yerin büyümesinden, ticaretinden bahsetmek söz konusu değildir dedi.
     Soluk, bakanlıklarının Sivasta önemli yatırımlar yaptığına işaret ederek, Bakanlığımız Sivasta 2003-2007 yılları arasında 767 milyon 580 bin 366 lira, 2008-2011 yılları arasında 2 milyar 390 milyon 320 bin 439 lira yatırım yapmıştır. Bu yapılan yatırımların tamamı kamu kaynağıdır ifadelerini kullandı.
     Vali Ali Kolat da müsteşar Solukun kentte yapılan çalışmalara önemli katkısı olduğunu belirtti. Sivasın son yıllarda çok ciddi yatırımlar aldığını ifade eden Kolat, kentte devam eden yatırımların maliyetinin 3.2 milyar lira civarında olduğunu kaydetti. Kolat, bu yatırımların büyük bölümünün ulaşım yatırımları olduğuna dikkati çekti.
     İl Genel Meclisi Başkanı Sedat Özata da müsteşar Soluku mecliste ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.
    
     Muhabir: Emine Konuk
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Müsteşar Soluk, Sivas İl Genel Meclisine Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER