Mut havadan görüntülendi

Mut havadan görüntülendi


MERSİN (A.A) - Mut ilçesi, Anadolu Ajansı tarafından havadan görüntülendi.
     Meydan Mahallesindeki futbol sahasından havalanan Orman Bölge Müdürlüğüne ait helikopter, Mut Alahan Manastırı ve Ermenek Barajı üzerinden yaylalara geçerek, geziye katılanlara bölgeyi kuş bakışı inceleme olanağı sundu.
     Mersin Orman Bölge Müdürlüğünün yaptığı ağaçlandırma ve göletleri inceleme şansı bulan katılımcılar, Karacaoğlan, Kozlar Yaylası, Göksu beldesi ve Gezende Barajını kuş bakışı izledi.
     Orman işletme Müdürü Hasan Keskin, gezinin ardından yaptığı açıklamada, Mersin Orman Bölge Müdürlüğünün, Türkiyede en çok ağaçlandırma çalışması yapan bölge müdürlüğü olarak seçildiğini ve Mersin yöresinde ise en çok ağaçlandırma çalışması yapan işletmenin Mut Orman İşletmesi olduğunu söyledi.
     Düzenlenen geziyle yangına dayanıklı orman faaliyetleri çalışmalarının kuş bakışı olarak görülme fırsatı yakalandığını ifade eden Keskin, Özellikle yayla köylerimizde büyük bir çalışma var. Bozuk tüm orman alanlarını fidan dikimi ve tohumlama yöntemiyle ağaçlandırmaya çalışıyoruz. Ağaçlandırma yapılan bu alanlar Mersinimizin akciğeri olacak dedi.
     İlçe Kaymakamı Mustafa Şahin ise, ormanların korunması anlamında herkese sorumluluk düştüğüne dikkati çekerek, bu anlamda herkesin ormanların korunmasına katkı sağlamaya dikkat etmesini gerektiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Ahmet Güler / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Mut havadan görüntülendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER