Müzeler Haftası

Müzeler Haftası -Kırklareli Valisi Yaman: -"Tarih içinde yolculuk yapmamıza imkan sağlayan müzeler, geçmişle bugün arasında köprü kurmamıza yarayan en uygun ortamlardır"


KIRKLARELİ (A.A) - Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, tarih içinde yolculuk yapılmasına imkan sağlayan müzelerin, geçmişle bugün arasında köprü kurulmasına yarayan en uygun ortamlar olduğunu bildirdi.
     Vali Yaman, Müzeler Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında, müzelerin, Anadolunun kültürel dağarcığını, tarihi mirasını daha iyi tanınmasına yardımcı olduğunu belirtti.
     Müzelerin tarihi açıdan önemli ortamlar olduğunu vurgulayan Yaman, şunları kaydetti:
     "Müzeler modern dünyamız için, geçmişle bugünü birbirine bağlayan, kültürel mirasımızı tanımamızı ve yaşatmamızı sağlayan, yaşam biçimlerinin ve buluşlarının sergilendiği, aynı zamanda yakın tarihin eserlerinin de tanıtıldığı eğitim yerleri olmuştur. Tarih içinde yolculuk yapmamıza imkan sağlayan müzeler, geçmişle bugün arasında köprü kurmamıza yarayan en uygun ortamlardır. Ülkemiz, coğrafi konumu, doğal zenginlikleri itibariyle en erken dönemlerden günümüze kadar birçok uygarlığa ev sahipliği yapmıştır. Müzelerimiz ise bu coğrafyada yeşeren tüm uygarlıklara ait kültür varlıklarının yok olmasını önleyerek, tarihi araştırmalara destek sağlayan ve toplumun kültür düzeyini yükseltmeyi amaçlayan kurumlarımızdır."
    
     Muhabir: Özgün Tiran
     Yayıncı: Sibel Kurtoğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER