Myanmardaki Müslümanlara yönelik şiddet olayları

Myanmardaki Müslümanlara yönelik şiddet olayları


KONYA (A.A) - Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Konya Şubesi, Güney Asya ülkesi Myanmarın Arakan bölgesinde yaşayan Müslümanlara yönelik şiddet ve saldırıları kınadı.
     MTTB Konya Şube Başkanı Ömer Nasuh Erdoğan, Konya Kültür Parkta düzenlediği basın toplantısında, Myanmarda dünyanın gözü önünde soykırım işlendiğini belirtti.
     Müslüman olmanın zulme uğramaya, hunharca katledilmeye yettiğini ifade eden Erdoğan, Neden her şeyde Birleşmiş Milletlerin müdahalesini bekliyoruz- Bıçak kemiğe dayanmıştır. Artık susmak dilsiz şeytan olmaktan ziyade, şeytanlığın kendisidir dedi.
     Erdoğan, Suriye, Irak ve Filistinin dünya gündemini meşgul ettiği gibi Arakanın da dünyanın vicdanını sızlatması gerektiğini dile getirdi.
     Myanmarda insanların diri diri yakılmasına müsaade edilmemesi gerektiğini aktaran Erdoğan, Bugün insanım diyen herkesin Arakan için yüreği sızlamalı. Hoşgörü dini olarak kendilerini tanıtan, savaşı ve canlıya zarar vermeyi günah olarak kabul eden Budistler bu zulmü nasıl yapabilmekte diye konuştu.
     Erdoğan, MTTB olarak Arakandaki katliamı dünya kamuoyuna duyurmak için bütün imkanları seferber edeceklerini söyledi.
    
     Muhabir: Basir Gülüm / Mümin Altaş
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Myanmardaki Müslümanlara yönelik şiddet olayları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER