Myanmardaki Müslümanlara yönelik şiddet olayları

Myanmardaki Müslümanlara yönelik şiddet olayları -Myanmarda öldürülen Müslümanlar için, Konyada cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılındı


KONYA (A.A) - Myanmarda öldürülen Müslümanlar için Şerafettin Camiinde cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılındı.
     Anadolu Gençlik Derneği Konya Şube Başkanı Yusuf Güneş, gıyabi cenaze namazı öncesinde yaptığı basın açıklamasında, Hz. Muhammedin Bir kötülük gördüğünüz zaman elinizle düzeltin hadisini hatırlattı. Güneş, Ancak bunu başarmamız için ümmet olmamız gerek. Peygamberimiz Küfür tek millettir diyor. Küfür bizi o kadar parçaladı ki kimimiz Kürtçü, kimimiz Türkçü oldu. O kadar ayrıldık ki 2 milyar Müslüman, ümmet olmaktan ayrıldı, paramparça oldu. Burmada, Arakanda şu anda Müslümanların bütün hayatı felç edildi. İşte biz bu kötülüğü elimizle düzeltemedik, dağıldık diye konuştu.
     Daha sonra Myanmarda öldürülen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı. Namazın ardından Müslüman uyuma Myanmara sahip çık şeklinde slogan atan grup, sessizce dağıldı.
    
     -Myanmar Devlet Başkanı Seine Mesnevi ve mektup-
    
     Öte yandan Her Yerde Adalet Platformu üyesi bir grup tarafından Myanmar Devlet Başkanı Thein Seine Mevlananın eseri Mesnevinin İngilizce tercümesi ile İngilizce yazılmış mektup gönderildi.
     Kayalı Parkta toplanan grup adına açıklama yapan Özkan Öztürk, Güney Asyanın tam ortasında senaryosunu batılı güçlerin yazdığı büyük bir oyunun sahnelendiğini söyledi.
     Arakanlı Müslümanların en temel hakları gasp edilerek, katliamlar yapıldığını ve göçe zorlandığını vurgulayan Öztürk, şunları kaydetti:
     Arakanda yaşanan soykırımı, sistematik katliamları, işkenceleri, tecavüz ve göçe tabi tutulan Müslümanlara yapılan bu zulmü şiddetle kınıyoruz. Asyada sevgi tohumlarının ekilip yeşermesi adına Myanmar Devlet Başkanı Thein Seine sevgi, hoşgörü ve muhabbet şehri olan Konyamızdan Her Yerde Adalet Platformu adına bir mektup ve bir de Mevlananın eseri olan Mesneviyi gönderiyoruz.
     Öztürk, açıklamanın ardından postaneye giderek, Mesnevi ve mektubu Seine gönderdi.
    
     Muhabir: İbrahim Yozoğlu / Muzaffer Çağlıyaner
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Myanmardaki Müslümanlara yönelik şiddet olayları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER