Myanmardaki Müslümanlara yönelik şiddet olayları

Myanmardaki Müslümanlara yönelik şiddet olayları


KONYA (A.A) - Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Myanmardaki Müslümanlara yapılan zulmü kınadıklarını bildirdi.
     Akyürek, Kozağaç ve Beybes mahallelerindeki vatandaşların katıldığı iftar programında, Myanmardaki Müslümanlara yapılan zulmün bitirilmesi için bir an önce insanlığın harekete geçmesi gerektiğini söyledi.
     Myanmardaki Müslümanların kurtuluşu için dua ettiklerini dile getiren Akyürek, Bizler hep birlikte iftar yaparken iftar yapamayan, kanı dökülen, yurdundan sürülen kardeşlerimiz de var. Burma Müslümanlarına, Arakan Müslümanlarına yapılan zulmü şiddetle, nefretle kınıyoruz. Bir an önce insanlığın vicdanının harekete geçmesini diliyoruz diye konuştu.
     Ramazanın paylaşma ve dayanışma ayı olduğuna dikkati çeken Akyürek, şunları kaydetti:
     Çevremizle, akrabamızla yakından ilgileneceğiz ama yeryüzünde Müslüman kardeşlerimizin dertleriyle de dertleneceğiz, zulüm gören herkesle de ilgileneceğiz. Suriyede, Filistinde, Burmada dünyanın çeşitli yerlerinde ızdırap çeken kardeşlerimiz için dua ederken, oralara yönelik yardım kampanyalarına Konya olarak en güçlü desteği biz vermiş olalım.
     İftar programına, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mustafa Varol, belediye yöneticileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
    
     Muhabir: İbrahim Yozoğlu
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Myanmardaki Müslümanlara yönelik şiddet olayları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER