Necmettin Erbakan Üniversitesi, tanıtım günü düzenledi

Necmettin Erbakan Üniversitesi, tanıtım günü düzenledi


KONYA (A.A) - Necmettin Erbakan Üniversitesi, düzenlenen Basınla Buluşma Günü ile tanıtıldı.
     Dedeman Otelde düzenlenen toplantıya, Konyada görev yapan ulusal ve yerel basın temsilcileri katıldı.
     Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, burada yaptığı konuşmada, 9 ay önce planladıkları toplantıyı yaşanan takvim sıkıntısı nedeniyle bugün gerçekleştirdiklerini, geç kalınmış bir toplantı olduğunu söyledi.
     Ülkede son yıllarda peş peşe kurulan yükseköğrenim kurumlarının sayısının artmasının bazı sıkıntıları ortaya çıkardığını ifade eden Şeker, Biz Necmettin Erbakan Üniversitesi olarak bu sıkıntıları aşmak için çalışıyoruz. Ülkemizin bir yükseköğrenim sorunu olduğu herkesçe malum. Son olarak Cumhurbaşkanımız ülkede yüksek öğrenimle ilgili bir reforma ihtiyaç duyulduğunu ifade ettiler. YÖKte yeni bir mevzuat üzerinde çalışıyor dedi.
     Şeker, yeni bir mevzuatla ilgili 6 içinde 9 çalıştay gerçekleştirildiğini, önümüzdeki aylarda geçmişteki sıkıntılardan arındırılmış bir üniversite anlayışının hakim olacağını dile getirdi.
     Mevzuatın değişeceğini, önemli olanın yükseköğrenim kültürünün oluşturulması gerektiğini vurgulayan Şeker, şunları kaydetti:
     Yükseköğretim kültürünün değişmesi zaman alacaktır. Bunun değişmesi demek uluslararası alanda rekabet edecek düzeye gelmemiz demektir. Biz Necmettin Erbakan Üniversitesi olarak bu misyonla yola çıktık. Kuruluş sırasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Konya 4 üniversite ile çok iyi durumda. Ülkemizin maliyesine ekonomik anlamda büyük katkıda bulunan bazı illerde tek devlet üniversitesi var ve vakıf üniversitesi de bulunmuyor. Biz 4 üniversitenin hakkını vermemiz lazım. Hep beraber rekabet ve dayanışma içinde ülkenin en iyi üniversiteleri olmamız gerekiyor.
     Şeker, kısa bir süre içinde yeni bölümlerle ve daha fazla öğrenci ile yeni yerleşkelerinde eğitime devam edeceklerini sözlerine ekledi.
     Toplantı, basın mensupları ile üniversite yöneticilerinin toplu hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.
    
     Muhabir : Mümin Altaş
     Yayıncı : Murat Aslan
<< Önceki Haber Necmettin Erbakan Üniversitesi, tanıtım günü düzenledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER